Nieuws Buytenwegh De Leyens

Home > Buytenwegh De Leyens > Nieuws Buytenwegh De Leyens

Nieuws Buytenwegh De Leyens

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Piëzo zoekt versterking voor het ict-team

  (21-10-2020)

  Maak het verschil voor uzelf en voor die ander die uw hulp heel goed kan gebruiken. Kom het vrijwillige ict-team van Piëzo versterken.

  Lees meer
 • Zoetermeer voor Elkaar op NOS journaal

  (20-10-2020)

  De corona hulp via Zoetermeer voor Elkaar was een nieuwsitem op het NOS journaal. Veel vrijwilligers in Zoetermeer zetten zich in om een ander te helpen. Zoals Aarti en Sham uit Rokkeveen, zij zijn aangesloten bij Zoetermeer voor Elkaar en Kookmaatjes bij Piëzo. Ze koken al een half jaar, vanaf de lockdown, iedere donderdag een extra maaltijd voor een ouder stel en doen ook voor mensen boodschappen via de UVV.

  Lees meer
 • Buiten leren fotograferen bij Piëzo

  (20-10-2020)

  Zijn termen als diafragma, sluitertijd en scherptediepte abracadabra voor u en wilt u niet te veel theorie in één keer te verwerken krijgen, maar in een rustig tempo uw kennis opbouwen? Dan is deze cursus digitale fotografie voor beginners iets voor u! U hoeft helemaal geen kennis van fotografie te hebben om mee te komen doen. In een klein groep gaan we, vooral buiten, aan de slag om van u een echte fotograaf te maken.

  Lees meer
 • Sinterklaassurprise (leren) maken in de Kinder Ambachtenwerkplaats

  (19-10-2020)

  Wanneer is een cadeau voor iemand een surprise? In de feestmaand december, en specifiek als we Sinterklaas vieren, maken bovenbouwers van basisscholen (en wie dat wil) een Sinterklaassurprise voor elkaar.

  Lees meer
 • Onderzoek meldingen openbare ruimte

  (14-10-2020)

  Om de dienstverlening voor de inwoners te blijven verbeteren zijn we een onderzoek gestart naar het doen van meldingen in de openbare ruimte. We zijn hiervoor een nieuwe applicatie aan het ontwikkelen. Hierdoor moet het nog eenvoudiger worden om een melding te doen van bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal of stoeptegel. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe applicatie aansluit op de wensen van de inwoners, gaan we graag (online) met jullie in gesprek! Op deze manier kunnen we jullie voorkeuren en ervaringen verwerken in de nieuwe applicatie.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen bezoekt de Zoetermeerse wijken

  (08-10-2020)

  De op 1 oktober gestarte burgemeester Michel Bezuijen brengt de komende weken een bezoek aan alle Zoetermeerse wijken. Tijdens deze bezoeken wordt hij bijgepraat over de stad Zoetermeer, alle ontwikkelingen en ontmoet hij inwoners en ondernemers. In deze coronatijd de manier om op een veilige wijze kennis te maken met de stad en haar inwoners.

  Lees meer
 • Hoe kunnen wij u en uw medewerker helpen?

  (07-10-2020)

  U heeft een medewerker die de laatste tijd niet lekker functioneert. Wellicht is er veel verzuim of het gedrag op de werkvloer is veranderd. Mogelijk heeft u al een paar keer een verzoek gekregen om een voorschot op het salaris of is er loonbeslag gelegd...

  Lees meer
 • Vrijwilligers bedankt!

  (07-10-2020)
  Vergroot afbeelding: inzending fotowedstrijd

  Een stukje groen adopteren of meehelpen met het schoonhouden van straat of buurt. Zó zetten veel bewoners zich in voor een mooi Zoetermeer. Dat waarderen we en daarom organiseert de gemeente elk jaar voor hen een speciale bedankdag. De huidige richtlijnen verhinderden dit en er is gekozen voor een leuk alternatief. Lees in de bijlage hoe deze bewoners zich inzetten voor de stad.

  Lees meer
 • Beweegmaatjes gezocht voor ouderen

  (07-10-2020)

  Dat voldoende bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Toch bewegen veel ouderen op dit moment in de coronatijd te weinig. Vanuit het Sportmaatjesproject van Piëzo worden sporters gekoppeld aan ouderen die graag willen bewegen. Bent u zelf een sportief of vindt u het gewoon leuk om een oudere te helpen bewegen? Of om samen te gaan wandelen? Meld u dan aan als Beweegmaatje.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start in 5 wijken 'alles is techniek' en 'groen'

  (07-10-2020)

  Na de herfstvakantie start de Piëzo TalentenAcademie weer in vijf wijken. Ben je tussen de 9 en 14 jaar? Doe mee! In de wijken Buytenwegh (op maandag) en Meerzicht (op woensdag) gaan we aan de slag met 'Alles is techniek!'. Zo leer je wat er allemaal aan techniek komt kijken bij het bestellen van een online pakketje en welke beroepen hier allemaal mee te maken hebben.

  Lees meer
 • Creatieve inloop van ambachten

  (23-09-2020)

  Jeuken uw handen om creatief aan de slag te gaan? Maar weet u niet waarmee en hoe u moet beginnen? Op dondermiddagen kan iedereen aansluiten die het leuk vindt om creatief bezig te zijn met ambachten en die wil kiezen uit tal van materialen en voorbeelden.

  Lees meer
 • Zoetermeer is weer schoner geworden

  (22-09-2020)

  Tijdens de Landelijke Opschoondag/Cleanup Day op 19 september zijn veel Zoetermeerders in actie geweest om in hun buurt het zwerfafval in te zamelen. Klasse!

  Lees meer
 • Afsluiting actie Afvalbutlers bij Noord Aa

  (18-09-2020)

  Hoe schoon zou Zoetermeer zijn zonder zwerfafval? De Afvalbutlers sloten 30 augustus de opruimactie op het strand van de Noord Aa af. Op initiatief van het projectteam Schoon is Gewoon vroegen zij gedurende de zomer op een leuke manier aandacht voor het opruimen van zwerfafval. 

  Lees meer
 • Verbeteren dijk van Voorweg en Vlamingstraat

  (16-09-2020)

  De komende periode verbetert het hoogheemraadschap van Rijnland de dijk langs de Voorweg/Vlamingstraat in Zoetermeer en de Wilsveen in Leidschendam-Voorburg. De dijken moeten veilig zijn, zodat u ook in de toekomst droge voeten houdt. In Zuid-Holland hebben we te maken met bodemdaling. De dijk aan de Voorweg en Wilsveen is onderzocht en moet over de gehele linie verhoogd worden. Meer informatie en het filmpje over het project, vindt u op de website van Rijnland: rijnland.net.

  Lees meer
 • Begeleiders gezocht voor Studieplekken bij Piëzo

  (15-09-2020)

  Vindt u het leuk om kinderen van de basisschool verder te helpen met het verbeteren van hun schoolprestaties en bent u één of twee middagen per week na schooltijd (vanaf 15.00 uur) beschikbaar? Dan verwelkomen we u graag als vrijwillige begeleider op één van onze studieplekken. Een Studieplek is een rustige plek in de wijk waar kinderen worden begeleid met hun schoolwerk en waar nauw wordt samengewerkt met scholen.

  Lees meer
 • Deelnemers Piëzo starten met mbo-opleidingen

  (14-09-2020)

  Afgelopen week zijn 33 deelnemers van Piëzo gestart met hun Mbo 1 of 2 -opleiding. Er is voor hen een spannende, maar vooral leuke tijd aangebroken.

  Lees meer
 • Vrijwilligers VoorleesExpress gevraagd

  (14-09-2020)

  Met de VoorleesExpress kunt u een verschil maken voor een kind in uw omgeving. Stichting Piëzo zoekt creatieve vrijwilligers die graag samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal.

  Lees meer
 • Brug Panamapad bijna open voor fietsers

  (14-09-2020)

  Vanaf vrijdag 18 september 2020 is de Panamabrug weer open voor fietsers.

  Lees meer
 • Kinder Ambachtenwerkplaats

  (09-09-2020)

  De Kinder Ambachtenwerkplaats combineert plezier, kunst, techniek en ambachten én daagt kinderen (4-12 jaar) uit om creatief bezig te zijn. Nu alleen nog kiezen! Doe mee aan String Art: maak je eigen unieke kunstwerk op hout met spijkers en mooie gekleurde draden óf maak je eigen katapult van hout. Maak een tasje, een sieraad en/ of haarversiering. Hiervoor gebruik je pailletten, kralen, knopen en lapjes.

  Lees meer
 • Kennissessies voor en door ouderen

  (08-09-2020)

  Kees Vermeulen (76 jaar) is afkomstig uit een muzikale familie en heeft gedurende zijn leven in diverse bands gezeten. Zo trad hij ooit op in het voorprogramma van de band Golden Earring. Vanuit zijn passie voor en kennis over muziek deelt hij de muziekgeschiedenis, vanaf de jaren 30 tot aan vandaag, in een kennissessie met ouderen. Dit is slechts één van de voorbeelden van een kennissessie! Ouderen die een bijzondere passie of hobby hebben, vertellen hier tijdens een kennissessie enthousiast over. Kees Vermeulen vertelt: 'mensen horen vaak niet uit welke periode liedjes zijn ontstaan. Ik laat ze luisteren naar verschillende soorten muziek en zo leren ze dat rond de periode van oorlog muziek droevig klonk en juist levendig in tijden van revolutie.'

  Lees meer
 • Uitreiking chapeau beeldje aan de heer Van der Stap

  (07-09-2020)

  Zaterdag 5 september 2020 reikte wethouder Jan Iedema een chapeau beeldje uit aan de heer D. van der Stap. Met een chapeau beeldje spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid in de wijk, mensen die hiermee een flinke betrokkenheid met de leefomgeving en de buurt laten zien.

  Lees meer
 • Samen sporten met een Sportmaatje

  (02-09-2020)

  Zou je graag willen sporten maar weet je niet zo goed waar je dit kunt doen? Of wil je (nog) niet alleen naar een sportvereniging? Misschien is sporten met een Sportmaatje dan iets voor jou.

  Lees meer
 • Rekenlessen bij Piëzo

  (01-09-2020)

  Voor wie beter wil leren rekenen zijn er de rekenlessen voor volwassenen bij Piëzo. Rekenen is belangrijk, omdat er elke dag situaties zijn waarbij je snel iets moet uitrekenen. In de supermarkt, thuis of op het werk. Met een docent en vrijwilligers gaat u aan de slag om meer inzicht te krijgen in alles wat met rekenen te maken heeft zoals: uitgaven en inkomsten.

  Lees meer
 • Workshops klussen in huis Ambachtenwerkplaats

  (31-08-2020)

  Voelt u zich altijd afhankelijk van anderen als er een klusje in huis moet worden gedaan? Dat is niet nodig, u kunt het zelf leren! Bij de Ambachtenwerkplaats kunt u mee doen aan workshops 'klussen in huis'.

  Lees meer
 • Plant je idee bij Vidomes

  (22-07-2020)

  Een opfleurbeurt voor de galerijen of samen met uw buren iets doen aan de veiligheid. Juist nu wij allemaal meer thuis zijn gaan er misschien wel dingen opvallen in uw directe woonomgeving. Een simpel idee is genoeg om een verschil te maken voor uw buurt of complex. Met 'Plant je idee!' biedt Vidomes u ook dit jaar de kans om uw idee werkelijkheid te laten worden. Laat weten hoe u uw buurt of complex wilt verbeteren.

  Voor meer informatie: www.vidomes.nl/ik-huur/samen-met-vidomes/plant-je-idee

  Bron: Vidomes

 • Samen vergroenen we de Broekwegwetering

  (21-07-2020)

  Een gezonde waterkwaliteit is goud waard voor zowel mens als dier. De gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland slaan de handen ineen om de waterkwaliteit in een groot deel van de stad te verbeteren en meer ruimte te creëren voor planten en dieren. Daarom gaan we komende tijd starten met het groener maken van de Broekwegwetering. Dit zorgt voor meer groen in het gebied en draagt bij aan het verbeteren van de biodiversiteit en de waterkwaliteit. Dit heeft op termijn weer effect op het terugdringen van de blauwalg in de wetering.

  Lees meer
 • Lief & Leedstraten Zoetermeer

  (19-06-2020)

  Bosje bloemen, chocola of toch een flesje wijn voor de buren? Met Lief&Leed Zoetermeer krijgt u een klein budget om het contact met de buren nog sterker te maken in de straat. Zo kan je als buur altijd wat lekkers of iets vrolijks langsbrengen bij de buren, bij leuke of minder leuke gebeurtenissen.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert