Nieuws Buytenwegh De Leyens

Home > Buytenwegh De Leyens > Nieuws Buytenwegh De Leyens

Nieuws Buytenwegh De Leyens

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Creatieve workshops voor kinderen met een beperking en hun ouders in Ambachtenwerkplaats

  (19-02-2020)

  De woensdagochtend in de voorjaarsvakantie (26 februari) staat de Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo van 10.00 tot 11.30 uur speciaal open voor kinderen met een beperking en hun ouders. In een rustige omgeving kunnen de kinderen samen met hun ouders kistjes timmeren of wollige monsters maken.

  Lees meer
 • Maak je 'eigen knuffel' in de Ambachtenwerkplaats

  (19-02-2020)

  Heb je altijd al jouw eigen knuffel willen maken? Ben je tussen de 4 en 12 jaar? Kom dan op woensdag 26 februari naar de workshop maak je 'eigen knuffel' in de Ambachtenwerkplaats. Je maakt eerst zelf een ontwerpen en daarna ga je aan de slag met stof en garen (naaimachine). De workshop is van 13.30 uur tot 15.30 uur. Deelname is gratis. Het adres van de Ambachtenwerkplaats: Teldersrode 25.

  Lees meer
 • Hoe krijgen we kinderarmoede in 2030 het land uit?

  (12-02-2020)

  Met heel veel verschillende partijen uit de regio werd gesproken over kinderarmoede: hoe krijgen we kinderarmoede in 2030 het land uit? Tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede voor de regio Haaglanden en Holland-Rijnland is daar op dinsdagavond 11 februari door verschillende partijen samen aan gewerkt. Met als doel om het thema breed bespreekbaar te maken en tot werkbare oplossingen te komen. De publieksacademie werd bezocht door partners van de Alliantie Kinderarmoede, vele geïnteresseerde partijen voor dit thema en er was een tekenmoment met nieuwe partners van de Alliantie Kinderarmoede.

  Lees meer
 • Vervolg succesvolle kennissessies voor ouderen

  (11-02-2020)

  Gaat 'nooit te oud om te leren!' ook voor u op? Kom dan naar de kennissessies voor senioren. Tijdens deze middagen zullen verschillende vrijwillige sprekers lezingen geven.

  Lees meer
 • Realiseer toekomstdromen voor jongeren

  (03-02-2020)

  Wilt u aan de slag om jongeren te helpen met het realiseren van hun toekomstdromen? Voor jonge nieuwkomers met een taalachterstand is het een extra grote uitdaging om toekomstdromen waar te maken. Voer maar eens een sollicitatiegesprek als je de taal niet (voldoende) spreekt of vind maar eens een stageplek.

  Lees meer
 • Onderhoud in Buytenwegh De Leyens en Meerzicht weer voor jaren geregeld

  (28-01-2020)

  Jakobien Groeneveld (wethouder Openbare Ruimte), André Hoek van Hoek Hoveniers en Patrick Verhoef van DSW ondertekenden maandag 20 januari het contract voor het onderhoud in de wijken Buytenwegh De Leyens en Meerzicht. Met deze ondertekening verzorgt hoveniersbedrijf Hoek ook de komende jaren weer de openbare ruimte in deze twee wijken.

  Lees meer
 • Kom gezellig eten bij PiëzoCentrum Buytenwegh

  (28-01-2020)

  In de wijk Buytenwegh kunnen mensen op woensdag genieten van een lekkere en gezellige maaltijd. Deze maaltijd wordt georganiseerd door Stichting Piëzo en mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers en jonge Zoetermeerse statushouders.

  Lees meer
 • Leer Engels spreken bij Piëzo

  (20-01-2020)

  Heb je altijd al Engels willen leren spreken? Doe dan mee met de Engelse les in PiëzoCentrum Buytenwegh.

  Lees meer
 • Wijkontbijt in de Ambachtenwerkplaats

  (16-01-2020)

  Piëzo en Reakt organiseren in de Ambachtenwerkplaats op woensdagochtend een wijkontbijt. Mensen kunnen aanschuiven voor een smakelijk en gezond ontbijt. In aanwezigheid van vrijwilligers bespreken de deelnemers van het ontbijt thema's als gezond eten, eenzaamheid, bewegen en de waarde van ontmoetingen.

  Lees meer
 • Fietsreparatie wordt kinderspel met workshop Ambachtenwerkplaats

  (14-01-2020)

  Elke maandagmiddag en dinsdagochtend staan vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats klaar om Zoetermeerders te leren hun fiets te repareren.

  Lees meer
 • Voorlezer bij de VoorleesExpress Zoetermeer

  (14-01-2020)

  Het is belangrijk dat kinderen worden voorgelezen. Buiten dat het heel gezellig is, leren ze er ook heel veel van. Ze leren veel nieuwe woorden en denken na over verschillende onderwerpen. 

  Lees meer
 • Meedoen als deelnemer of als vrijwilliger van Nederlandse taalles bij Piëzo

  (14-01-2020)

  Op alle locaties van Piëzo worden Nederlandse lessen georganiseerd. De lessen bestaan uit de niveaus beginners, halfgevorderden en gevorderden. In welke groep een nieuwe deelnemer kan beginnen, wordt beoordeeld tijdens het intakegesprek. Bij alle lessen is kinderoppas voor kinderen van 0-4 jaar aanwezig.

  Lees meer
 • Kom het vrijwillige computerteam van Piëzo versterken

  (14-01-2020)

  Stichting Piëzo is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mensen willen helpen met het aanleren van computervaardigheden.

  Lees meer
 • Piëzo zoekt vrijwillige stagebegeleiders

  (07-01-2020)

  Piëzo organiseert samen met MboRijnland Mbo 1 en 2 opleidingen zorg en facilitair voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Lees meer
 • Rekenlessen bij Piëzo

  (06-01-2020)

  Voor wie beter wil leren rekenen zijn er de rekenlessen voor volwassenen bij Piëzo. Rekenen is belangrijk, omdat er elke dag situaties zijn waarbij je snel iets moet uitrekenen. In de supermarkt, thuis of op het werk. Met een docent en vrijwilligers ga je aan de slag om meer inzicht te krijgen in alles wat met rekenen te maken heeft zoals: uitgaven en inkomsten.

  Lees meer
 • Gratis strooizout voor inwoners

  (05-12-2019)

  U kunt helpen gladheid te voorkomen door uw stoep te strooien. Bij de afvalinzameling aan de Argonstraat 45 kunt u gratis strooizout afhalen (1 zak per huishouden), zolang de voorraad strekt.

  Lees meer
 • Nieuw fietspad, bijenhotel en bijenlint bij verstevigde Meerpolderdijk

  (11-11-2019)

  Eindelijk is het dan zover: het nieuwe fietspad bij de Meerpolderdijk is af. Wethouder Jakobien Groeneveld opende het nieuwe fietspad en onthulde het nieuwe bijenhotel. Dit deed ze samen met hoogheemraad Sjaak Langeslag en Georgette Leltz namens Dunea en Nationaal Park Hollandse duinen. Daarnaast zaaiden de bestuurders samen met kinderen uit groep 4 van IKC De Watersnip het laatste stuk berm in. Hiermee maakten ze het nieuwe bijenlint af.

  Lees meer

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert