Nieuws Centrum

Home > Centrum > Nieuws Centrum

Nieuws Centrum

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Hoe krijgen we kinderarmoede in 2030 het land uit?

  (12-02-2020)

  Met heel veel verschillende partijen uit de regio werd gesproken over kinderarmoede: hoe krijgen we kinderarmoede in 2030 het land uit? Tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede voor de regio Haaglanden en Holland-Rijnland is daar op dinsdagavond 11 februari door verschillende partijen samen aan gewerkt. Met als doel om het thema breed bespreekbaar te maken en tot werkbare oplossingen te komen. De publieksacademie werd bezocht door partners van de Alliantie Kinderarmoede, vele geïnteresseerde partijen voor dit thema en er was een tekenmoment met nieuwe partners van de Alliantie Kinderarmoede.

  Lees meer
 • Realiseer toekomstdromen voor jongeren

  (03-02-2020)

  Wilt u aan de slag om jongeren te helpen met het realiseren van hun toekomstdromen? Voor jonge nieuwkomers met een taalachterstand is het een extra grote uitdaging om toekomstdromen waar te maken. Voer maar eens een sollicitatiegesprek als je de taal niet (voldoende) spreekt of vind maar eens een stageplek.

  Lees meer
 • Mijn kind gaat naar de brugklas!

  (28-01-2020)

  De meeste open dagen en informatieavonden van middelbare scholen zijn achter de rug, maar hebt u ook al een keuze kunnen maken? Wie kiest er eigenlijk? U, uw kind of samen? En als er eenmaal een school gekozen is, wat dan? Hoe bereid u uw kind verder voor op de brugklas? Gelukkig bent u niet de enige ouder die zich dit afvraagt.

  Lees meer
 • Beleving van Driemanspolder door de ogen van bewoners

  (27-01-2020)

  Op vrijdagmiddag 17 januari kwamen bewoners en geïnteresseerden bij de gemeente Zoetermeer bijeen voor een filmimpressie over de wijk Driemanspolder, gemaakt door drie studenten van de Haagse hogeschool. Ze gingen in 10 weken tijd op zoek naar de verhalen achter de inwoners van Driemanspolder. Hoe beleven ze de wijk, wonen ze er graag en wat maakt de wijk hun thuis?

  Lees meer
 • Wijziging parkeertarieven en parkeertijden voor Centrumgebied

  (27-01-2020)

  Per 1 januari 2020 zijn de parkeertarieven gewijzigd en de parkeertijden voor betaald parkeren in het centrumgebied verruimd. De parkeertarieven en parkeertijden voor de parkeergarages in de binnenstad zijn hetzelfde gebleven.

  Lees meer
 • Fietsreparatie wordt kinderspel met workshop Ambachtenwerkplaats

  (14-01-2020)

  Elke maandagmiddag en dinsdagochtend staan vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats klaar om Zoetermeerders te leren hun fiets te repareren.

  Lees meer
 • Voorlezer bij de VoorleesExpress Zoetermeer

  (14-01-2020)

  Het is belangrijk dat kinderen worden voorgelezen. Buiten dat het heel gezellig is, leren ze er ook heel veel van. Ze leren veel nieuwe woorden en denken na over verschillende onderwerpen. 

  Lees meer
 • Meedoen als deelnemer of als vrijwilliger van Nederlandse taalles bij Piëzo

  (14-01-2020)

  Op alle locaties van Piëzo worden Nederlandse lessen georganiseerd. De lessen bestaan uit de niveaus beginners, halfgevorderden en gevorderden. In welke groep een nieuwe deelnemer kan beginnen, wordt beoordeeld tijdens het intakegesprek. Bij alle lessen is kinderoppas voor kinderen van 0-4 jaar aanwezig.

  Lees meer
 • Kom het vrijwillige computerteam van Piëzo versterken

  (14-01-2020)

  Stichting Piëzo is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mensen willen helpen met het aanleren van computervaardigheden.

  Lees meer
 • Piëzo zoekt vrijwillige stagebegeleiders

  (07-01-2020)

  Piëzo organiseert samen met MboRijnland Mbo 1 en 2 opleidingen zorg en facilitair voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Lees meer
 • Rekenlessen bij Piëzo

  (06-01-2020)

  Voor wie beter wil leren rekenen zijn er de rekenlessen voor volwassenen bij Piëzo. Rekenen is belangrijk, omdat er elke dag situaties zijn waarbij je snel iets moet uitrekenen. In de supermarkt, thuis of op het werk. Met een docent en vrijwilligers ga je aan de slag om meer inzicht te krijgen in alles wat met rekenen te maken heeft zoals: uitgaven en inkomsten.

  Lees meer
 • Start High TeaLab in Palenstein

  (31-12-2019)

  In PiëzoCentrum Palenstein start het High TeaLab. Tijdens het High TeaLab laat je je creativiteit los op lekkere baksels en verschillende theeën. Onder leiding van vrijwilligers leren de deelnemers bij het High TeaLab verschillende soorten zoete of hartige lekkernijen maken. Deze worden vervolgens samen gegeten.

  Lees meer
 • Bewegen op muziek, spelenderwijs fitter en blijer voor senioren bij Piëzo

  (31-12-2019)

  Ervaren vrijwilligers gaan samen met senioren bewegen via muziek en zangBewegen helpt senioren om fit en soepel te blijven en te werken aan een goede conditie. Samen wordt muziek gemaakt met instrumenten. Liedjes van vroeger worden gezongen en met oefeningen wordt bewogen op het ritme van de muziek. Alle oefeningen kunnen zowel zittend als staand gedaan worden. Dit is afhankelijk van wat iemands voorkeur heeft.

  Lees meer
 • Thuiskamers voor ouderen, Het Vonkje

  (30-12-2019)

  Het Vonkje zijn gezellige thuiskamers in de wijken Oosterheem, Meerzicht en Palenstein waar ouderen uit de wijk samenkomen en waar ze zich thuis kunnen voelen. De thuiskamers zijn twee dagen per week in de wijk open. Er wordt gestart rond 10.00 uur gezellig met een kop koffie of thee en er is een gezamenlijke lunch. Voor en na de lunch zijn er leuke en leerzame activiteiten naar keuze.

  Lees meer
 • Gratis strooizout voor inwoners

  (05-12-2019)

  U kunt helpen gladheid te voorkomen door uw stoep te strooien. Bij de afvalinzameling aan de Argonstraat 45 kunt u gratis strooizout afhalen (1 zak per huishouden), zolang de voorraad strekt.

  Lees meer
 • Aangepaste verkeersmaatregelen Eerste Stationsstraat en Karel Doormanlaan

  (10-03-2019)

  Vanaf vandaag heeft de gemeente extra barriers geplaatst tussen de rijbaan en fietsstrook van de Eerste Stationsstraat. De verkeersregelaars blijven de komende dagen 24 uur per dag aanwezig waarbij het verkeer handmatig wordt geregeld. Het tijdelijke verbod voor fietsers is daarom opgeheven.

  Lees meer
 • Stadshart krijgt sfeervolle bestrating

  (01-03-2019)

  Nu de winkelpanden in het Stadshart zijn gemoderniseerd, neemt de gemeente het openbaar gebied grondig onder handen. De rode bakstenen in de hoofdstraat en de zijstraten van het winkelgebied worden voorzien van nieuwe stenen in een sfeervol en gemêleerd kleurpatroon. Ook komen hier sierroosters op de goten. Samen met de modernisering van de winkelpanden ontstaat er zo een plezierig winkelgebied voor voetgangers. De bakstenen uit de winkelstraten worden hergebruikt om kapotte stenen aan de rand van het Stadshart te vervangen.

  Lees meer