Begraafplaatsen

Home > Inwoners > Over Zoetermeer > Begraafplaatsen

Begraafplaatsen

De gemeente Zoetermeer beschikt over twee begraafplaatsen: de (oude) begraafplaats Binnenweg en de (nieuwe) begraafplaats Hoflaan aan de Buytenparklaan 1. Beide begraafplaatsen hebben elk een eigen karakter. Op begraafplaats Hoflaan worden de meeste begrafenissen gehouden. De begraafplaats Binnenweg is daardoor een rustiger begraafplaats.

Openingstijden begraafplaatsen

 • 1 april tot 1 oktober geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur
 • 1 oktober tot 1 april geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur

Contact

Hebt u vragen over administratieve zaken met betrekking tot de begraafplaatsen Hoflaan, Binnenweg of het crematorium? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 uur en 16.30 uur bellen naar 079-322 9311.

Meldsysteem

Begrafenissen kunnen telefonisch worden aangemeld via 079-346 8524. Crematies kunnen telefonisch worden aangemeld bij Crematorium Meerbloemhof via 079-322 9311. Beide lijnen zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Meer informatie

 • Publicatie

 • Begraafplaats Hoflaan

  Vergroot afbeelding: begraafplaats Hoflaan

  De begraafplaats Hoflaan is de grootste begraafplaats binnen de gemeentegrenzen van Zoetermeer. Hier zijn algemene graven, particuliere graven en kindergraven aanwezig.
  Plattegrond  |  Advies plantgebruik

 • Begraafplaats Binnenweg

  Vergroot afbeelding: ingang begraafplaats Binnenweg

  Dit is de oude begraafplaats van de gemeente Zoetermeer. Vooral oud-Zoetermeerders kiezen ervoor om op deze begraafplaats begraven te worden. Hier zijn alleen particuliere graven aanwezig. Ook zijn hier nog een groot aantal graven met eeuwigdurende grafrechten.
  Plattegrond

 • Soorten graven / crematorium

  Vergroot afbeelding: overzichtsfoto met graven

  Er zijn op de twee begraafplaatsen van Zoetermeer verschillende graven beschikbaar: algemene graven en particuliere graven. Het Crematorium Meerbloemhof bevindt zich bij begraafplaats Hoflaan. Op de begraafplaats Hoflaan zijn urnenbegraafplaatsen, een urnenmuur en een uitstrooiveld.

  Lees meer
 • Oorlogsmonument

  Vergroot afbeelding: oorlogsmonument

  Het oorlogsmonument bevindt zich naast de Nederlands Hervormde Kerk aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. In het graf bevinden zich de stoffelijke overschotten van John McCormick, Jacob Leendert van Rij, Jan Hoorn en Jacob van Eerden.

 • Regelen bij de gemeente

 • Tarieven en regelgeving

  logo gemeente Zoetermeer

  In 2016 heeft de gemeenteraad besloten dat er meer variatie in soorten en termijnen van grafrechten zou moeten zijn. Tot 2016 kon u slechts een 2- of 3-persoonsgraf kopen, voor de duur van maximaal 30 jaar en dat recht kon (onbeperkt) worden verlengd, per 10 jaar. Nu is het mogelijk om voor 15, 20, 30 en 40 jaar een grafrecht te kopen voor een 1-, 2- of 3-persoonsgraf. Verlengen is (onbeperkt) mogelijk per 5, 10, 15 en 20 jaar.

  Lees meer