Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Bouw Gymworld bereikt hoogste punt

  (16-01-2020)

  Op woensdag 15 januari 2020 is het hoogste punt van de bouw van Gymworld bereikt. Om dit moment te vieren hezen Wethouder Ingeborg Ter Laak (Sport) en Reggy Laatsch (Parkourdisciplines) symbolisch de vlag. Ingeborg ter Laak is trots: 'Gymworld is straks dé plek voor turnen en gymnastiek. Een trainings-en wedstrijdlocatie voor maar liefst 4.000 Zoetermeerse gymnasten, waar ze hun talenten en prestaties verder kunnen ontwikkelen.'

  Lees meer
 • En de winnaars zijn ...

  (16-01-2020)

  De jaarlijkse kerstbomeninzameling op 11 januari was weer een groot succes. Zoetermeerders leverden ruim 3500 bomen in bij de 14 inleverpunten. Het was een drukte van belang. Alle ingezamelde kerstbomen worden fijngesnipperd door een recyclingbedrijf. Een deel hiervan krijgt een tweede leven als compost en als biomassa, om energie mee op te wekken.

  Lees meer
 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Aptroot

  (09-01-2020)

  De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Ch.B. Aptroot, uitgesproken tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van 7 januari 2020 in het Stadstheater Zoetermeer.

  Lees meer
 • Zoetermeerse talenten stralen tijdens nieuwjaarsvoorstelling

  (09-01-2020)

  Een volle zaal, een spetterend orkest en een podium vol Zoetermeerse talenten. De jaarlijkse nieuwjaarsvoorstelling van de gemeente Zoetermeer was een succes. Het college van burgemeester en wethouders vierde samen met inwoners en ondernemers het nieuwe jaar.

  Lees meer
 • Enquête Afvalscheiding: er zit meer in dan u denkt

  (07-01-2020)

  De gemeente is benieuwd in hoeverre u uw huishoudelijk afval scheidt. Alleen glas? Of ook papier, GFT, textiel, en PBD (plastic, blik en drinkpakken)? Op doemee.zoetermeer.nl vindt u een enquête met vragen over afvalscheiding en vragen over mogelijke veranderingen rondom het ophalen van huishoudelijk afval. U kunt deze enquête invullen tot en met 26 januari 2020.

  Lees meer
 • Nieuw telefoonnummer en e-mailadres meldpunt Bezorgd

  (02-01-2020)

  Maakt u zich ernstig zorgen om iemand en vraagt die persoon zelf niet om hulp? Dan kunt u dit melden bij het meldpunt Bezorgd. Vanaf 1 januari heeft het meldpunt Bezorgd een nieuw telefoonnummer: 088-900 4000 en een nieuw e-mailadres: bureaudienst.zoetermeer@kwadraad.nl.

  Lees meer
 • Grote brand aan de Industrieweg

  (01-01-2020)

  Nieuwjaarsnacht is door een nog onbekende oorzaak brand ontstaan aan de Industrieweg. Drie bedrijfspanden zijn bij de brand betrokken. Het gebied is afgezet.

  Inwoners die bezittingen hebben opgeslagen bij Shurgard aan de Industrieweg zijn/worden door Shurgard (079-593 8333) gebeld.

  Lees meer
 • Jaarwisseling Zoetermeer

  (01-01-2020)

  Vroeg in de nieuwjaarsnacht verwoestte een grote brand drie bedrijfspanden aan de Industrieweg in Zoetermeer. Burgemeester Aptroot: 'Ik leef erg mee met de getroffen ondernemers en de mensen die spullen in opslag hadden. Dit is heel heftig.' Elders in de stad verliep de jaarwisseling relatief rustig en feestelijk.

  Lees meer
 • Samenwerken aan een veilige regio voor alle verkeersdeelnemers

  (20-12-2019)

  Het aantal verkeersslachtoffers in Nederland stijgt. Uit een analyse van de cijfers blijkt dat het aantal in de metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) sterker toeneemt dan in de rest van het land. Actie is nodig. Om die reden gaan de 23 gemeenten gezamenlijk aan de slag om nieuw regionaal beleid te maken.

  Lees meer
 • Actie tegen fietsen op het Oosterheemplein

  (19-12-2019)

  Woensdagmiddag 18 december 2019 vond er een handhavingsactie plaats tegen fietsen en het rijden met een scooter op het Oosterheemplein. De actie is één van de afspraken over veiligheid in de wijk die tijdens de veiligheidsavond vorige maand in Oosterheem is gemaakt. Burgemeester Aptroot nam deel aan de handhavingsactie.

  Lees meer
 • 'WAS-teams houden de Zoetermeerse wijken veilig'

  (19-12-2019)

  Burgemeester Aptroot liep woensdagavond 18 december een surveillance mee met het WAS-team (Wijk en Agent Samen) van de wijk Dorp. Samen met de wijkagent zetten buurtbewoners zich in voor de veiligheid in hun buurt.

  Lees meer
 • Nieuwe visie dienstverlening gemeente

  (18-12-2019)

  De gemeente presenteert een nieuwe visie op de dienstverlening naar hun klanten, zoals inwoners, organisaties en ondernemers. Het doel is dat de klant bij alle persoonlijke en digitale klantcontacten kan rekenen op een gastvrije, deskundige, vraag- en klantgerichte, snelle, bereikbare en betrouwbare dienstverlening.

  Lees meer
 • Nieuwe inrichting horecaplein Dorpsstraat

  (18-12-2019)

  Het horecaplein aan de Dorpsstraat krijgt een opknapbeurt. In overleg met de ondernemers van het plein is een ontwerp vastgesteld en nu is het tijd om te starten met de uitvoering ervan. De herinrichting zorgt voor een toegankelijker plein met meer ruimte voor kleinschalige evenementen en draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de gehele Dorpsstraat.

  Lees meer
 • Chapeau voor Harrie Kruif

  (18-12-2019)

  Woensdag 18 december werd Harrie Kruif in het bijzijn van familie, vrienden en collega's verrast door wijkwethouder Ingeborg Ter Laak met een Chapeaubeeld. De heer Kruif ontvangt dit beeld omdat hij zich al ruim 13 jaar inzet als vrijwilliger voor Stichting Mensen in de Minima. Hij is een bevlogen vrijwilliger, actief in het bestuur en achter de schermen én erg geliefd onder de bezoekers van de stichting. Met zijn doorzettingsvermogen en tomeloze inzet maakt hij echt een verschil.

  Lees meer
 • Gemeente Zoetermeer zoekt een nieuwe burgemeester

  (16-12-2019)

  In de zoektocht naar een nieuwe Zoetermeerse burgemeester heeft de ingestelde Vertrouwenscommissie een concept profielschets van de nieuwe burgemeester opgesteld. Huidig burgemeester Ch.B. Aptroot maakte onlangs bekend dat hij per 31 maart 2020 afscheid neemt na 7,5 jaar burgemeesterschap van Zoetermeer. De commissaris van de Koning in Zuid-Holland heeft aangegeven per 1 april 2020 voor een korte periode een waarnemend burgemeester aan te stellen voor de gemeente. Deze periode loopt tot het moment dat de nieuwe kroonbenoemde burgemeester zal starten.

  Lees meer
 • FourICT kiest voor Dutch Innovation Factory

  (16-12-2019)

  Het Dutch Innovation Park verwelkomt een specialist op het gebied van procesoptimalisatie: FourICT. Wethouder Jan Iedema was aanwezig bij de officiële opening. Steeds meer IT-bedrijven vestigen zich hier door de mogelijkheden die het Park biedt. Met name de samenwerking tussen de aanwezige technologiebedrijven en aansluiting bij het IT-onderwijs maakt de Dutch Innovation Factory een aantrekkelijke keuze.

  Lees meer
 • Samen op zoek naar innovatieve oplossingen

  (16-12-2019)

  Op 12 december kwamen Grey Valley, DELA, World Startup Factory en de gemeente Zoetermeer bijeen voor de kick-off van de Super Ageing Challenge. In deze challenge wordt gezocht naar oplossingen van maatschappelijke vraagstukken die een steeds ouder wordende bevolking met zich meebrengt.

  Lees meer
 • Kunst bij begraafplaats Hoflaan

  (13-12-2019)

  Het toegangshek bij begraafplaats Hoflaan heeft een nieuwe, kunstige wand. Deze elf eter lange wand van cortenstaal verbergt het schuifhek als deze open is. U kunt er jaarringen van bomen inzien. Deze staan symbool voor onze levensweg.

  Lees meer
 • Zoetermeer helpt mensen aan werk en gaat strijd aan met armoede en schulden

  (11-12-2019)

  Woensdag 11 december presenteert het college de kadernota 'Meedoen met Meerwaarde'. In deze nota stelt het college aan de gemeenteraad voor waar Zoetermeer op in wil zetten als het gaat om re-integratie, armoede en schulden. Met als doel: iedereen in Zoetermeer kan mee doen en is schulden(zorg)vrij. Dit wil de gemeente bereiken door mensen te helpen bij het vinden van werk en het makkelijker maken van het bespreken van geldzorgen, om schulden of armoede te voorkomen én te bestrijden. De gemeenteraad neemt in februari een besluit over de nota.

  Lees meer
 • Zoetermeer zoekt nieuwe leverancier hulpmiddelen

  (11-12-2019)

  Sinds 1 maart 2018 is het Hulpmiddelencentrum in de gemeente Zoetermeer de vaste leverancier voor hulpmiddelen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), zoals scootmobielen en rolstoelen. De gemeente Zoetermeer stelt hoge eisen aan de levering en het onderhoud van deze hulpmiddelen. In de afgelopen anderhalf jaar is duidelijk geworden dat het Hulpmiddelencentrum niet aan alle eisen kon voldoen. Inwoners moesten bijvoorbeeld lang wachten op reparaties of leveringen. Het Hulpmiddelencentrum en de gemeente hebben samen geprobeerd deze problemen op te lossen. Dat is niet gelukt. Beide partijen hebben daarom in goed overleg besloten om het contract te beëindigen.

  Lees meer
 • Oud-kabinet Balkenende I bezoekt Zoetermeer

  (11-12-2019)

  De leden van oud-kabinet Balkenende I brachten op woensdag 11 december 2019 een bezoek aan de gemeente Zoetermeer. De oud-kabinetsleden werden ontvangen in het Zoetermeerse Stadhuis en brachten een bezoek aan de Dutch Innovation Factory en Online Soccer Management in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding voor Zoetermeerse vrijwilligster Luisterlijn

  (10-12-2019)

  Burgemeester Aptroot reikte maandag 9 december 2019 een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw C.M. Burton-Beck uit Zoetermeer. Mevrouw Burton-Beck is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar betekenisvolle inzet als vrijwilliger voor de Luisterlijn, locatie Zoetermeer.

  Lees meer
 • Minister-president Rutte bezoekt Zoetermeer

  (09-12-2019)

  Minister-president Rutte brengt op woensdag 11 december een werkbezoek aan Zoetermeer. De minister-president wordt rondgeleid door de wijk Palenstein en spreekt in het Crown Business Center met deskundigen over stedelijke ontwikkeling.

  Lees meer
 • Karel Doormanlaan weer open

  (05-12-2019)

  Na een aantal maanden hard werken, is de Karel Doormanlaan weer open. De verkeersveiligheid is verbeterd door diverse aanpassingen aan de weg zoals bredere fietsstroken, wegversmallingen en een verhoogd plateau op het Piet Heinplein. Ook is het karakter van de groene laan hersteld door de aanplant van berkenbomen, hagen en plantvakken. Bij de kerk aan het Piet Heinplein staat nu een grote markante boom.

  Lees meer
 • Groene stad met aandacht voor overlast

  (04-12-2019)

  In oktober is het concept bomenbeleid besproken met inwoners. Hierin staat beschreven dat de gemeente de komende jaren blijft inzetten op het groene karakter van de stad en wil dit waar mogelijk versterken. Ook is er aandacht voor inwoners die overlast van bomen ervaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schaduwoverlast. Het college legt het bomenbeleid nog dit jaar voor aan de gemeenteraad.

  Lees meer
 • Zoetermeerse leerlingen winnen met ideeën voor nieuwe stadswijk De Entree

  (29-11-2019)

  Burgemeester Aptroot reikte donderdag 28 november in de raadzaal de prijzen uit voor de beste ideeën uit het scholenproject De Entree. Leerlingen van het Oranje Nassau College Parkdreef (4 havo) en het Alfrink College (4 vwo) in Zoetermeer dachten de afgelopen maand mee over de inrichting van de nieuwe stadswijk 'De Entree', het gebied rondom de Afrikaweg.

  Lees meer
 • SilverDome houdt Ovalbaan gesloten in schaatsseizoen 2019/2020

  (27-11-2019)

  De 250 meter schaatsbaan in de SilverDome - de Oval - gaat het huidige schaatsseizoen niet open. De baan heeft te kampen met technische problemen en lekkage. Reparatie van de Oval vraagt om grote financiële investeringen. De eigenaar van SilverDome – Aprisco Leisure B.V. - heeft de gemeente daarom verzocht om toestemming om de baan dit schaatsseizoen gesloten te houden. Het college stemt – onder voorwaarden - in met dit verzoek. De ijshockeybaan en de curlingbaan van SilverDome zijn dit seizoen wel open.

  Lees meer
 • 8 vuurwerkvrije zones tijdens jaarwisseling in Zoetermeer

  (27-11-2019)

  De gemeente wijst dit jaar opnieuw vuurwerkvrije zones aan tijdens de jaarwisseling. Ze wil hiermee de overlast die inwoners ervaren van vuurwerk verminderen. Het gaat om het Balijbos, het Burgemeester Hoekstrapark in Rokkeveen, het Binnenpark De Leyens, het fiets/wandelpad langs de Oostkade in Oosterheem, het Buytenpark inclusief het wijkpark en de sportvelden én het Aldo van Eyckpark in Noordhove. De gemeente baseert deze keuze op een samenspraaktraject, waarbij inwoners een voorstel konden doen voor een vuurwerkvrije zone in hun wijk.

  Lees meer
 • Burgemeester Aptroot stopt in maart 2020

  (25-11-2019)

  Burgemeester Aptroot (69 jaar) legt eind maart 2020 het burgemeesterschap van de stad Zoetermeer neer. Dit besluit maakte de burgemeester maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering bekend. Hij neemt na 7,5 jaar afscheid van het burgemeesterschap van Zoetermeer.

  Lees meer
 • Gezamenlijke controleactie RandstadRail

  (22-11-2019)

  Op donderdag 21 november hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 4896 passagiers werden gecontroleerd en 145 begingen een overtreding, waarvan 121 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 2,47%.

  Lees meer
 • Cliëntondersteuning is het grootste geheim van de Wet maatschappelijke ondersteuning

  (22-11-2019)

  Cliëntondersteuning gaat over zelfregie. De baas kunnen zijn over je eigen leven. Daar hoort ook het kiezen van zorg en ondersteuning bij. Onafhankelijk advies van cliëntenondersteuners kan helpen om deze keuzes te maken. Vorige week is de gemeente Zoetermeer uitgeroepen tot koplopergemeente cliëntondersteuning. Het koplopertraject pakt de gemeente op om het aanbod, de vindbaarheid en de kwaliteit van cliëntondersteuning te verbeteren.

  Lees meer
 • Chapeau voor WAS-voorzitter Van Blijswijk

  (21-11-2019)

  De heer Van Blijswijk zal de buurtpreventiebijeenkomst met de leden van de Wijk- en Agent Samen (WAS) op 20 november 2019 waarschijnlijk niet snel vergeten. Burgemeester Aptroot zette, mede namens wijkwethouder Groeneveld, de heer Van Blijswijk in het zonnetje. Hij ontving het chapeaubeeld als dank voor zijn tomeloze inzet voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijk Buytenwegh.

  Lees meer
 • Meer variatie in bos Noord Aa

  (21-11-2019)

  Komende jaren wordt hard gewerkt om van het populierenbos bij het Noord Aa een mooi en gevarieerd bos te maken. Het bos is op dit moment redelijk eenzijdig, want het bestaat vooral uit populieren die regelmatig zorgen voor onveilige situaties in het bos en op de wegen en paden. Komende jaren wordt een gedeelte van de populieren in fases vervangen door andere boomsoorten. De eerste kapfase van 310 populieren is nu begonnen en duurt tot 28 februari 2020. Vanaf eind januari 2020 komen hier 350 nieuwe bomensoorten en heesters voor terug.

  Lees meer
 • Bent u klaar voor de hondencontrole?

  (14-11-2019)

  In Zoetermeer moet u apart belasting betalen voor iedere hond die u heeft. Vanaf 12 november 2019 tot en met eind april 2020 gaan we dit weer controleren. Het bedrijf Holland Ruiter NV doet de controle voor de gemeente. De controleurs bellen aan om te kijken of u een of meer honden heeft. Iedere controleur heeft een kaartje bij zich en kan zich daarmee legitimeren.

  Lees meer
 • Plattegronden wijzen fietsers de weg door de stad

  (14-11-2019)

  Zoetermeer is een echte fietsstad. Daar werken we hard aan, bijvoorbeeld door de verbetering van de bewegwijzering voor fietsers. Vraagt u zich wel eens af wat de beste fietsroute is om ergens te komen? De gemeente helpt u daarbij door het plaatsen van fietsplattegronden en wijkborden met informatie.

  Lees meer
 • Veiligheidsavonden gaan weer van start

  (11-11-2019)

  Komende maanden bezoeken de burgemeester, wijkwethouder, politie, brandweer en handhaving de wijken om met inwoners in gesprek te gaan over de veiligheid in hun wijk. Zij bespreken de stand van zaken en mogelijke maatregelen op het gebied van veiligheid. De wijkbewoners krijgen een terugkoppeling over zaken die vorig jaar zijn gemeld en besproken. De eerste bijeenkomst is in Oosterheem op woensdag 27 november om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

  Lees meer
 • De ZoetermeerPas gaat digitaal!

  (09-11-2019)

  De ZoetermeerPas gaat met de tijd mee! Daarom ontvangen pashouders vanaf 1 januari 2020 een vernieuwde ZoetermeerPas. Een digitaal tegoed vervangt vanaf dan de papieren voordeelcheques. Dus altijd inzicht in wat je nog te besteden hebt. Pashouders en aanbieders maken gebruik van de nieuwe website www.zoetermeerpas.nl. Na uw aanvraag hoeft u alleen uw foto maar te uploaden en u kunt gebruik maken van vele aantrekkelijke aanbiedingen. Deze vernieuwing kwam tot stand door samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer en Visma Connect B.V., een specialist in digitalisering van overheidsdiensten.

  Lees meer
 • Betere zorg en ondersteuning mentaal kwetsbare inwoners

  (08-11-2019)

  Donderdag 7 november ondertekenden wethouder Ingeborg Ter Laak (zorg en welzijn) en tien andere samenwerkingspartners het convenant Bemoeizorg en Wijksignaleringsoverleg Zoetermeer.

  Lees meer
 • Gemeentebestuur wil zelf boetes gaan innen

  (07-11-2019)

  Wie in Zoetermeer een boete krijgt voor bijvoorbeeld het verkeerd stallen van zijn fiets of het laten loslopen van een hond waar dat niet mag, gaat deze boete rechtstreeks aan de gemeente betalen. Nu wordt de boete aan de Rijksoverheid betaald. Het is een voorstel van het college van burgemeester en wethouders, waarmee de gemeenteraad nog moet instemmen.

  Lees meer
 • Duizend nieuwe banen erbij voor de regio

  (06-11-2019)

  Jumbo Supermarkten bouwt een distributiecentrum op bedrijventerrein Bleizo. Volgens het bedrijf levert dit naar verwachting duizend nieuwe banen op voor de regio. Het nieuwe centrum is specifiek bedoeld voor de distributie van online bestelde boodschappen en moet begin 2021 af zijn.

  Lees meer
 • Nieuw parkeerbeleid houdt rekening met behoeften van inwoners

  (06-11-2019)

  Het parkeerbeleid in Zoetermeer stamt uit 2012 en is niet meer van deze tijd. Het nieuwe parkeerbeleid van Zoetermeer houdt voortaan meer rekening met verschillen in de stad. Een voorstel hiervoor is naar de gemeenteraad gestuurd. Het college stelt voor om de stad op basis van ov-bereikbaarheid en autobezit op te delen in drie gebieden met vaste parkeernormen voor woningen, kantoren en winkels. Ook geeft het parkeerbeleid meer ruimte voor de inzet van deelauto's en deelfietsen bij nieuwe bouwprojecten.

  Lees meer
 • Winnaars e-waste actie Nationale Recycle week bekend!

  (31-10-2019)

  Een strijkijzer hier, elektrische tandenborstel daar, oude boormachines en nog veel meer. Dat is slechts een greep uit de e-waste (klein elektronisch afval) die er tijdens de Nationale Recycle week is ingezameld. Veel Zoetermeerders gaven gehoor aan de actie. Bij het Zelfbrengdepot is er veel meer e-waste ingeleverd. Ook de actie op de vrijdag- en zaterdagmarkt was een succes. Daar is meer dan 277,5 kilo e-waste ingezameld.

  Lees meer
 • Gemeente kijkt kritischer naar pgb jeugdhulp

  (30-10-2019)

  De gemeente bekijkt vanaf 1 januari 2020 veel kritischer of een toekenning van een pgb aan ouders voor hun kind wel écht nodig is en wat gezinnen zelf kunnen. Hulp voor ouders met kinderen die zorg nodig hebben blijft, maar gaat veranderen.

  Lees meer
 • Verlenging rijbewijs aanvragen kan nu ook digitaal

  (03-10-2019)

  Inwoners van Zoetermeer kunnen een aanvraag voor het verlengen van hun rijbewijs nu ook digitaal doen via de RDW, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Op die manier wordt de aanvraag van het rijbewijs sneller afgehandeld. Twee dagen na de aanvraag kan het rijbewijs afgehaald worden bij de gemeente, hiervoor moet een afspraak worden gemaakt. Inwoners hoeven dus nog maar een keer naar het stadhuis.

  Lees meer
 • Zoetermeer geeft met begroting signaal af aan de landelijke politiek

  (25-09-2019)

  Het college biedt woensdag 25 september de Programmabegroting 2020 aan de gemeenteraad aan. In deze programmabegroting is het pakket aan bezuinigingsmaatregelen verwerkt, waaraan de gemeenteraad eerder in het voorjaarsdebat richting heeft gegeven.

  Lees meer
 • Nieuwe code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR) met een jaar verlengd

  (04-06-2019)

  Begin mei hebben alle rolstoelgebruikers in Zoetermeer van de gemeente een brief ontvangen over de nieuwe landelijke code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR).

  Lees meer
 • Stadshart krijgt sfeervolle bestrating

  (01-03-2019)

  Nu de winkelpanden in het Stadshart zijn gemoderniseerd, neemt de gemeente het openbaar gebied grondig onder handen. De rode bakstenen in de hoofdstraat en de zijstraten van het winkelgebied worden voorzien van nieuwe stenen in een sfeervol en gemêleerd kleurpatroon. Ook komen hier sierroosters op de goten. Samen met de modernisering van de winkelpanden ontstaat er zo een plezierig winkelgebied voor voetgangers. De bakstenen uit de winkelstraten worden hergebruikt om kapotte stenen aan de rand van het Stadshart te vervangen.

  Lees meer
 • Gemeente bouwt Gymworld aan de Amerikaweg

  (04-02-2019)

  De gemeente bouwt op een groene en goed bereikbare locatie aan de Amerikaweg de nieuwe eyecatcher: Gymworld Zoetermeer. Remmers Bouwgroep start deze zomer met de bouw van deze moderne en aantrekkelijke turn- en gymaccommodatie voor Zoetermeerse gymnasten.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer