Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Heeft u snoeiafval? De takkenroute komt er aan!

  (22-10-2020)

  Op donderdag 29 oktober en vrijdag 30 oktober worden twee verschillende takkenroutes gereden om het grof tuinafval op te halen. Laat wat klein snoeiafval in een hoekje liggen. De egels maken daar graag in de winter gebruik van.

  Lees meer
 • Zoetermeer herdenkt overledenen waaronder slachtoffers corona

  (21-10-2020)

  Op zondag 1 november 2020, tijdens Allerzielen, vindt in Zoetermeer de jaarlijkse herdenking van overledenen plaats. De herdenking, die voor de zesde keer wordt georganiseerd door De Pelgrim Zoetermeer in samenwerking met twee uitvaartondernemers, staat dit jaar mede in het teken van de gevolgen van het coronavirus. Burgemeester Michel Bezuijen woont de herdenking bij en zal in zijn toespraak stiltaan bij de impact van de coronapandemie. Inwoners kunnen de naam van hun dierbare overleden partner, vriend of familielid inzenden voor de herdenking.

  Lees meer
 • Onderzoek meldingen openbare ruimte

  (14-10-2020)

  Om de dienstverlening voor de inwoners te blijven verbeteren zijn we een onderzoek gestart naar het doen van meldingen in de openbare ruimte. We zijn hiervoor een nieuwe applicatie aan het ontwikkelen. Hierdoor moet het nog eenvoudiger worden om een melding te doen van bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal of stoeptegel. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe applicatie aansluit op de wensen van de inwoners, gaan we graag (online) met jullie in gesprek! Op deze manier kunnen we jullie voorkeuren en ervaringen verwerken in de nieuwe applicatie.

  Lees meer
 • Videoboodschap van burgemeester Bezuijen

  (14-10-2020)

  Het kabinet kondigde op dinsdag 13 oktober 2020 weer harde maatregelen aan voor de bestrijding van het coronavirus. Burgemeester Michel Bezuijen licht in de onderstaande video toe welk effect deze maatregelen hebben in de gemeente Zoetermeer. Daarnaast steekt burgemeester Michel Bezuijen in de video alle inwoners en ondernemers een hart onder de riem en roept hij iedereen op om zich aan de regels en maatregelen te houden.

  Lees meer
 • Zoetermeer tekent Pact Schuldenzorgvrij Nederland

  (14-10-2020)

  Meer dan één miljoen Nederlanders liggen wakker van hun schulden. De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat haar inwoners een schuldenzorgvrij bestaan kunnen leiden. Daarom heeft wethouder Margreet van Driel (Werk en Inkomen) zich namens de gemeente Zoetermeer, aangesloten bij het Pact 'Naar een Schuldenzorgvrij Nederland'. Koningin Máxima sprak gisteren namens het Pact de nieuwe gemeenten en deelnemers toe. Met dit pact committeert een groot aantal gemeenten zich om aan de slag te gaan met één of meer beproefde methodes van het SchuldenlabNL voor het aanpakken van problematische schulden.

  Lees meer
 • Nieuw distributiecentrum Topcon in Dutch Innovation Park

  (14-10-2020)

  De ontwikkeling in het Dutch Innovation Park zet zich voort: PingProperties gaat voor Topcon Europe Positioning B.V. een gloednieuw distributiecentrum realiseren. Topcon biedt oplossingen op het snijvlak van infrastructuur en technologie.

  Lees meer
 • Openingstijden Stadhuis voor kwetsbare groepen

  (12-10-2020)

  Ouderen en personen die een grotere kans hebben om ernstig ziek te worden door het coronavirus, de zogenaamde risicogroepen, kunnen elke dinsdagochtend van 9.00 uur t/m 10.00 uur bij de gemeente terecht. Tijdens dit uur zijn zowel de publieksbalies als het Werkplein open. Wilt u gebruikmaken van deze mogelijkheid? Maak een afspraak via het telefoonnummer 14 079.
  Wilt u weten of u onder een risicogroep valt? Kijk op www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen.

 • De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

  (12-10-2020)

  Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor u klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen bezoekt de Zoetermeerse wijken

  (08-10-2020)

  De op 1 oktober gestarte burgemeester Michel Bezuijen brengt de komende weken een bezoek aan alle Zoetermeerse wijken. Tijdens deze bezoeken wordt hij bijgepraat over de stad Zoetermeer, alle ontwikkelingen en ontmoet hij inwoners en ondernemers. In deze coronatijd de manier om op een veilige wijze kennis te maken met de stad en haar inwoners.

  Lees meer
 • Ondertekening intentieoverkomst nauwere samenwerking hybride onderwijs

  (08-10-2020)

  Op gepaste afstand, maar (wél) met de intentie om nauwer samen te werken, ondertekenden, de gemeente Zoetermeer, De Haagse Hogeschool, het CIV Smart Technology en mboRijnland vandaag de intentieverklaring: samenwerken aan innovatief onderwijs. De partners leggen hiermee de ambitie vast om de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven verder uit te bouwen en hiermee het lerend regionaal netwerk te versterken.

  Lees meer
 • Nieuwe burgemeester van Zoetermeer gestart

  (02-10-2020)

  De eerste dag van Michel Bezuijen als nieuwe burgemeester van Zoetermeer is in vele opzichten een bijzondere. Vanwege corona geen feestelijk onthaal op het stadhuis en weinig persoonlijke kennismakingen. Ook een mooie start met de officiële beëdiging en een receptie, waar inwoners de nieuwe eerste burger van de stad de hand kunnen schudden, zit er niet in. Wél voor de kersverse burgemeester Michel Bezuijen een fris begin met volle energie.

  Lees meer
 • Let op! Openingstijden publieksbalies aangepast

  (30-09-2020)

  De afgelopen weken loopt het aantal besmettingen weer snel op, ook in Zoetermeer. De gezondheid van onze inwoners en medewerkers staat natuurlijk voorop. Om besmettingen te voorkomen, werken er minder medewerkers tegelijkertijd aan de balies. Dit betekent dat we minder afspraken per dag kunnen inplannen. We vragen u daarom alleen een afspraak te maken die op dit moment noodzakelijk is.

  Lees meer
 • Siemens Mobility blijft in Zoetermeer

  (30-09-2020)

  Siemens Mobility B.V. heeft zich voor nog eens tien jaar verbonden aan de Dutch Tech Campus (DTC) in het Dutch Innovation Park. Onderdeel van de overeenkomst is het verduurzamen van het gebouw, inclusief een nieuwe hoofdentree. Met de keuze van Siemens Mobility voor DTC spreekt het bedrijf haar vertrouwen uit in zowel de campus alsook het Dutch Innovation Park, waarin de komende jaren volop door diverse partijen wordt geïnvesteerd.

  Lees meer
 • Zo ziet het nieuwe zwembad eruit

  (30-09-2020)

  Het definitief ontwerp voor het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark is af. Met het nieuwe zwembad zijn er straks meer mogelijkheden voor inwoners en verenigingen in Zoetermeer om te kunnen zwemmen. En dat past bij het doel van de gemeente: zorgen voor voldoende zwemwater in de stad.

  Lees meer
 • Bijzondere raadsvergadering in Zoetermeer afgelast

  (29-09-2020)

  De bijzondere raadsvergadering op donderdagavond 1 oktober 2020 in het Stadstheater van Zoetermeer, waarin de nieuwe Zoetermeerse burgemeester Michel Bezuijen officieel wordt beëdigd, gaat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door. Daardoor zal ook het geplande afscheid van oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker donderdagavond niet plaatsvinden.

  Lees meer
 • Zoetermeer staat voor uitdagingen

  (23-09-2020)

  Het college heeft een beleidsarme programmabegroting voor volgend jaar opgeleverd. De gemeente is het jaar begonnen met grote plannen en ambities. Ook in Zoetermeer zorgt de coronacrisis voor veel vragen en onzekerheid. We verwachten als gevolg van de coronacrisis een toename in het aantal inwoners dat een beroep doet op een bijstandsuitkering en schuldhulpverlening.

  Lees meer
 • Fietsverbod in Dorpsstraat verlengd

  (23-09-2020)

  Het fietsverbod in de Dorpsstraat wordt vanaf 1 oktober in aangepaste vorm verlengd. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ook de komende tijd veilig en met voldoende afstand van elkaar te kunnen winkelen. Het verbod geldt van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De fiets aan de hand meenemen mag wel. Parkeer uw fiets in de fietsenrekken en niet op straat tegen de gevel.

  Lees meer
 • Let op! Een afspraak maken is altijd gratis

  (15-09-2020)

  Maak uw afspraken met de gemeente Zoetermeer altijd alléén via onze website, zoetermeer.nl. Dat geldt ook voor het aanvragen van gemeentelijke producten, zoals uittreksels. Wij ontvangen berichten dat verschillende websites actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Gemeente evalueert verbod op uitstallingen in Stadshart

  (08-09-2020)

  De gemeente houdt een digitale enquête onder ondernemers van het Stadshart om het uitstallingsverbod te evalueren. Sinds december 2019 geldt een verbod op het plaatsen van uitstallingen in het Stadshart. Dit betekent dat er geen kramen, stoepborden, rekken met kleding en andere goederen voor de gevel van de winkels mogen staan. Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, handhaaft de gemeente dit verbod actief.

  Lees meer
 • Zoetermeer verwelkomt nieuwe HBO-ICT-studenten

  (31-08-2020)

  Maandag 31 augustus startte een nieuwe lichting studenten hun opleiding HBO-ICT aan De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory (DIF) in Zoetermeer. Het introductieprogramma is sober van opzet: puur informatief en op anderhalve meter afstand.

  Lees meer
 • Werken aan schonere winkelcentra

  (26-08-2020)

  De gemeente neemt maatregelen om vervuiling in het Stadshart en wijkwinkelcentra tegen te gaan. Op dagen met veel bezoekers komen er extra afvalbakken en ledigingen.

  Lees meer
 • Ondernemers ontvangen SEBO keurmerk op locatie

  (26-08-2020)

  Deze week ontvangen diverse ondernemers het Zoetermeerse keurmerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door de bijzondere omstandigheden bezoekt wethouder Jan Iedema (economie) sommige ondernemers persoonlijk.

  Lees meer
 • Nieuwe brandweerkazerne in Zoetermeer

  (30-07-2020)

  De brandweerkazerne aan de Brusselstraat in het Stadshart verhuist in 2023 naar het Abdissenbos. Esther Lieben, commandant van Brandweer Haaglanden, en burgemeester Jan Pieter Lokker tekenden donderdag 30 juli 2020 een convenant voor de realisatie van de nieuwe brandweerkazerne.

  Lees meer
 • Let op! Gemeente stuurt géén sms over betalen belasting

  (29-07-2020)

  De gemeente ontvangt berichten dat inwoners smsjes ontvangen om belastingen via sms te betalen. De gemeente stuurt geen smsjes om belastingen te betalen. Bij phishing proberen criminelen uw betaalgegevens of persoonlijke gegevens te achterhalen. Vaak met nepsites waar ze u naartoe leiden.

  Lees meer
 • Overeenkomst voor nieuwbouw aan Willem Dreeslaan

  (24-07-2020)

  Op vrijdag 24 juli ondertekenden wethouder Margreet van Driel (grondzaken) en Wim van der Kooy (Van der Kooy Vastgoed) de koop- en realisatieovereenkomst voor de nieuwbouw van 49 huurappartementen met 150 m2 aan commerciële ruimte op de begane grond. Dit appartementengebouw komt te staan op de hoek van de Willem Dreeslaan en de Stephensonstraat.

  Lees meer
 • Jongeren in gesprek met burgemeester Lokker

  (23-07-2020)

  Hoe zien Zoetermeerse jongeren de toekomst van Zoetermeer? En wat vinden zij van de coronamaatregelen in de stad? Woensdagmiddag 22 juli spraken dertien Zoetermeerse jongeren hierover in de raadzaal van het Zoetermeerse Stadhuis met burgemeester Jan Pieter Lokker, wethouder Jan Iedema (onderwijs) en wethouder Jakobien Groeneveld (jeugd).

  Lees meer
 • Gemeenten bereiden ongekende acties richting het Rijk voor

  (16-07-2020)

  Het college van Zoetermeer vraagt namens gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Schiedam, Voorschoten, Wassenaar en Westland aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om voorbereidingen te treffen om alle lopende gesprekken tussen het Rijk en de VNG te staken, als het kabinet dit jaar gemeenten niet financieel tegemoet komt. Ook vragen de gemeenten de VNG het scenario voor te bereiden waarin gemeenten een deel van de nieuwe taken in het sociaal domein teruggeeft aan het Rijk. Aanleiding is de recente houding van het kabinet rond de financiële positie van gemeenten. 

  Lees meer
 • Extra plek in de stad voor kramen met zomerproducten

  (01-07-2020)

  Wilt u tijdens het zomerseizoen met een kraam in Zoetermeer ijsjes, fruit, frisdrank of andere zomerproducten verkopen? De gemeente stelt de komende maanden een aantal tijdelijke standplaatsen open voor ondernemers om zomerproducten te verkopen.

  Lees meer
 • Burgemeester Lokker deelt Koninklijke onderscheidingen uit

  (01-07-2020)

  De Zoetermeerse inwoners die op 24 april tijdens de lintjesregen werden verrast met een Koninklijke onderscheiding, kunnen deze eindelijk in ontvangst nemen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kon de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen niet eerder plaatsvinden. Burgemeester Lokker zet de ‘koninklijke’ inwoners op donderdag 2 juli tijdens een bijeenkomst in het Stadstheater in het zonnetje.

  Lees meer
 • De Binnenbaan verkort de weg naar meedoen

  (17-06-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft een definitief besluit genomen over de oprichting van het nieuwe werkbedrijf: De Binnenbaan. Per 1 januari 2021 start het nieuwe werkbedrijf met het samenbrengen van werkgevers en werkzoekenden uit de regio Zoetermeer. De colleges van Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hebben definitief besloten om de Gemeenschappelijke Regeling DSW per 1 januari 2021 op te heffen. DSW gaat op in werkbedrijf De Binnenbaan. Patrick Verhoef is benoemd tot directeur voor De Binnenbaan BV.

  Lees meer
 • Zaterdagmarkt verplaatst tijdelijk naar de Markt

  (11-06-2020)

  Veilig een zak noten, verse groenten en fruit op de warenmarkt halen? Dat kon de afgelopen tijd gewoon op de Zoetermeerse warenmarkten dankzij de maatregelen van de marktmeester en de verkopers. Zo konden Zoetermeerders toch hun boodschappen in de buitenlucht doen. Het wordt nu alleen steeds drukker in de binnenstad en op de zaterdagmarkt. Daarom verplaatsen we de warenmarkt op zaterdag vanaf deze week tijdelijk van het Marseillepad naar de Markt.

  Lees meer
 • Eén ingang voor ondersteuning op maat

  (04-06-2020)

  De gemeenteraad van Zoetermeer stemde dinsdag 2 juni unaniem in met het voorstel om zorg en ondersteuning in de wijken van Zoetermeer anders te organiseren. Zorg- en welzijnsorganisaties moeten vanaf 1 mei 2021 intensiever gaan samenwerken. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het leveren van hulp- en ondersteuning in een wijk. Zij krijgen daarvoor ook samen een budget. Hiermee worden inwoners vanaf 18 jaar die hulp of ondersteuning nodig hebben - via één duidelijke ingang - beter en sneller geholpen.

  Lees meer
 • Help de geschiedenis van corona vast te leggen

  (24-05-2020)

  De coronacrisis heeft een grote impact op de maatschappij, ook in Zoetermeer. Scholen, winkels en horeca zijn gesloten geweest, veel mensen werken thuis en 1,5 meter afstand is het 'nieuwe normaal' geworden. Dit is een bijzondere periode die het Stadsarchief goed wil vastleggen voor later. Daarvoor hebben we uw hulp nodig.

  Lees meer
 • Jeugdhulp loopt door tijdens coronacrisis

  (04-05-2020)

  Sommige jeugdhulpaanbieders zien dat er minder gebruik wordt gemaakt van jeugdhulp tijdens de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek vanuit het servicebureau Jeugdhulp Haaglanden die de inkoop van jeugdhulp regelt voor tien gemeenten in de regio. Wellicht denken ouders dat jeugdhulpaanbieders alleen in acute situaties in actie komen en geen face-to-face behandelingen doen. Dit beeld klopt niet. Tijdens de coronacrisis gaat de hulpverlening voor kwetsbare kinderen en gezinnen gewoon door.

  Lees meer
 • Zelfbrengdepot open op afspraak

  (01-05-2020)

  Het Zelfbrengdepot is sinds vrijdag 17 april weer open, maar alleen op afspraak. Op die manier wordt de toeloop beperkt gehouden en kunt u veilig het grofvuil brengen.

  Lees meer
 • Aanvraag Tozo regeling direct via gemeente

  (09-04-2020)

  Zelfstandig ondernemers in Zoetermeer die een aanvraag willen doen voor de Tozo regeling kunnen dit direct doen via de gemeente. Voorheen werd verwezen naar het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) te Rotterdam.

  Lees meer
 • Studenten van de mkb digiwerkplaats bieden gratis raad en daad voor uw digitale huishouding

  (08-04-2020)

  In deze dagen van thuiswerken en contacten op afstand merken we hoe belangrijk het is om je digitale huishouding op orde te hebben. Maar deze expertise heeft niet iedereen in huis. Dus bent u ondernemer en kunt u wel wat gratis ondersteuning en advies gebruiken op het gebied van digitale technologie? Dan staan de studenten van de mkb digiwerkplaats voor u klaar.

  Lees meer
 • Distributiecentrum voedselpakketten komt langzaam op gang

  (08-04-2020)

  Voedselbank Haaglanden heeft de afgelopen weken met man en macht gewerkt om de reguliere voedselstroom weer op gang te brengen. Sinds 7 april worden vanuit het ministerie van Defensie vier medewerkers logistiek ter beschikking gesteld die gaan ondersteunen bij het opstarten van de distributie. Hierdoor kan een begin worden gemaakt met het opstarten van het bevoorraden van de 14 regionale Voedselbanken.

  Lees meer
 • Betreden Nieuwe Driemanspolder niet toegestaan

  (07-04-2020)
  Vergroot afbeelding: Nieuwe Driemanspolder

  Helaas betreden steeds vaker mensen illegaal het projectgebied van de Nieuwe Driemanspolder. Dit is tot de officiële opening, eind 2020, absoluut verboden.
  Meer informatie: www.n3mp.nl/nieuws/betreden-nieuwe-driemanspolder-niet-toegestaan

 • Coronavirus in Zoetermeer

  (01-04-2020)

  Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Zoetermeer. De gemeente neemt maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus (COVID-19) om inwoners en medewerkers te beschermen.

  Lees meer via www.zoetermeer.nl/corona

 • COVID Opvang Centrum opent in Zoetermeer

  (31-03-2020)

  Om de druk te verlichten op Intensive Cares, verpleegafdelingen en in thuissituaties is op vrijdag 27 maart een speciaal COVID Opvang Centrum geopend in Zoetermeer. In het centrum worden mensen die besmet zijn met het coronavirus (COVID) verzorgd, verpleegd en behandeld. Het gaat om patiënten die niet noodzakelijk in het ziekenhuis hoeven worden opgenomen.

  Lees meer
 • Zoetermeer staat voor belangrijke keuzes

  (27-03-2020)

  Recent onderzoek naar de staat van Zoetermeer stelt de gemeente voor belangrijke keuzes over wonen, werken en samenleven. De afgelopen jaren is een trend ontstaan waarbij Zoetermeer ten opzichte van andere - vooral omringende - gemeenten slechter scoort op gebieden als woonaantrekkelijkheid en sociaal economische positie.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer
 • Markten in Zoetermeer open

  (19-03-2020)

  Op dinsdag, vrijdag en zaterdag kunt u voorlopig nog gewoon naar de Zoetermeerse warenmarkt voor uw boodschappen. Natuurlijk zijn er de nodige maatregelen genomen, zodat u voldoende afstand tot elkaar kunt houden. De marktkramen staan verder uit elkaar en de looppaden zijn extra breed. Ook kan er meer gepind worden.

  Lees meer
 • Zoetermeer bouwt gezondste stadswijk van Randstad: Entree

  (06-02-2020)

  De gemeente Zoetermeer en zeven private eigenaren tekenden op 5 februari 2020 de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de gezondste stadswijk van de Randstad: Entree. Een belangrijke mijlpaal in de herontwikkeling van het gebied aan de A12, de Mandelabrug en weerszijden van de Afrikaweg.

  Lees meer
 • Gemeente haalt uitkering binnen voor energiebesparing woningeigenaren

  (21-01-2020)

  Als het aan de gemeente ligt ontvangen woningeigenaren binnenkort een meterkastposter met informatie om hun woning te verduurzamen en krijgen ze de mogelijkheid om een waardebon te verzilveren om ledlampen aan te schaffen. De gemeente ontvangt op basis van deze plannen een rijkssubsidie om woningeigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken. Het college legt binnenkort een uitgewerkt bestedingsplan voor aan de raad.

  Lees meer
 • Gemeente bouwt Gymworld aan de Amerikaweg

  (04-02-2019)

  De gemeente bouwt op een groene en goed bereikbare locatie aan de Amerikaweg de nieuwe eyecatcher: Gymworld Zoetermeer. Remmers Bouwgroep start deze zomer met de bouw van deze moderne en aantrekkelijke turn- en gymaccommodatie voor Zoetermeerse gymnasten.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.