Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Zoetermeer staat voor belangrijke keuzes

  (27-03-2020)

  Recent onderzoek naar de staat van Zoetermeer stelt de gemeente voor belangrijke keuzes over wonen, werken en samenleven. De afgelopen jaren is een trend ontstaan waarbij Zoetermeer ten opzichte van andere - vooral omringende - gemeenten slechter scoort op gebieden als woonaantrekkelijkheid en sociaal economische positie.

  Lees meer
 • Coronavirus in Zoetermeer

  (25-03-2020)

  Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Zoetermeer. De gemeente neemt maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus (COVID-19) om klanten, bezoekers en medewerkers te beschermen.

  Lees meer via www.zoetermeer.nl/corona

 • Wat nu met grofvuil?

  (25-03-2020)

  Grofvuil (afval wat niet in de ondergrondse container of in een minicontainer past) kan dus voorlopig niet naar het Zelfbrengdepot gebracht worden. Ook is het niet mogelijk een afspraak te maken om het op te laten halen. Houd hier rekening mee bij het klussen, verbouwen of opruimen. Het advies is om als u grofvuil heeft, dit tijdelijk op te slaan. In zeer uitzonderlijke situaties zoals een verhuizing of huisontruiming na overlijden wordt een passende oplossing geboden.

  Lees meer
 • Wijkveiligheidsavonden afgelast

  (25-03-2020)

  Door de aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus gaan de wijkveiligheidsavonden die gepland stonden op woensdag 15 april (Noordhove-Seghwaert) en woensdag 27 mei (Meerzicht) NIET door. Informatie over een nieuwe datum volgt te zijner tijd.

 • Zoetermeer steunt de actie 'Alle mondkapjes verzamelen'

  (25-03-2020)

  In onze regio is, net als in de rest van Nederland, schaarste aan mondkapjes voor huisartsen en hulpverleners in ziekenhuizen. De gemeente Zoetermeer steunt de inzamelingsactie #allemondkapjesverzamelen van de Stichting Transmurale Zorg, Mondial Van der Velde Verhuizingen, Xtra Welzijn en ADO Den Haag. Helpt u mee?

  Lees meer
 • Nieuw zwembad weer stap dichterbij

  (24-03-2020)

  Het voorlopig ontwerp voor het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark is af. Wethouder Ter Laak (Sport): 'De volgende stap is gemaakt. Het is belangrijk dat er een goed aanbod van zwemwater is in de stad, zowel voor inwoners als voor de (zwem-)verenigingen. Samen met de (zwem-)verenigingen heeft de gemeente een programma van eisen opgesteld, dat nu is uitgewerkt in een voorlopig ontwerp.'

  Lees meer
 • Afscheid burgemeester Aptroot

  (24-03-2020)

  Burgemeester Charlie Aptroot neemt na 7,5 jaar burgemeesterschap van de gemeente Zoetermeer op 30 maart 2020 afscheid. In deze bijzondere tijd door de maatregelen rondom het coronavirus, vertrekt de burgemeester uit een verlaten stadhuis en een lege stad. Ook zijn afscheidsreceptie kan nu niet plaatsvinden. We willen de burgemeester niet met stille trom laten gaan.

  Lees meer
 • Openingstijden publieksbalies

  (23-03-2020)

  Wij willen de gezondheid van onze inwoners en medewerkers beschermen. Daarom plannen we afspraken niet meer online, maar alleen nog telefonisch via 14 079. In het gesprek bespreken we de noodzaak. Afspraken die niet kunnen wachten plannen we van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Andere afspraken worden uitgesteld. Dat betekent dat we de openstelling van de publieksbalie kunnen beperken tot 9.00 tot 13.00 uur. Bij de balies in het stadhuis worden schotten van plexiglas geplaatst om iedereen zo goed mogelijk te beschermen.

 • Tijdelijke sluiting Zelfbrengdepot

  (20-03-2020)

  Het Zelfbrengdepot aan de Argonstraat sluit vandaag, vrijdag 20 maart, vanaf 10.30 uur tot nader order haar deuren. Door de grote toeloop en de daardoor ontstane chaos is de gemeente genoodzaakt om het Zelfbrengdepot tijdelijk te sluiten. Het ophalen van huishoudelijk afval is een vitale maatschappelijke taak. Als het rest- en gft afval niet kan worden opgehaald heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne. Het beschermen van de medewerkers tegen een infectie is dan ook van zeer groot belang.

  Lees meer
 • Zoetermeerder met cruciaal beroep? Er is noodopvang voor uw kinderen

  (19-03-2020)

  Heeft u of uw partner een cruciaal beroep en heeft u kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar? En lukt het niet om thuis opvang voor uw kinderen te regelen? Dan kunt u gebruik maken van 'noodopvang' in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Markten in Zoetermeer open

  (19-03-2020)

  Op dinsdag, vrijdag en zaterdag kunt u voorlopig nog gewoon naar de Zoetermeerse warenmarkt voor uw boodschappen. Natuurlijk zijn er de nodige maatregelen genomen, zodat u voldoende afstand tot elkaar kunt houden. De marktkramen staan verder uit elkaar en de looppaden zijn extra breed. Ook kan er meer gepind worden.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer
 • Klanten van Voedselbank Haaglanden krijgen supermarktbon

  (18-03-2020)

  Klanten van Voedselbank Haaglanden (gemeente Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk) krijgen tot 6 april 2020 een supermarktbon in plaats van een voedselpakket. De Voedselbank deelt de supermarktbon uit aan de klanten van Voedselbank Haaglanden op de voor hen gebruikelijke tijden en uitgiftepunten. De klanten worden door de Voedselbank persoonlijk geïnformeerd.

  Lees meer
 • Gemeente maakt haar websites voor iedereen toegankelijk

  (17-03-2020)

  De websites van de gemeente met overheidsinformatie en digitale dienstverlening zijn er voor iedere inwoner en ondernemer van Zoetermeer. Ook mensen met een beperking moeten deze websites goed kunnen gebruiken. Daarom past de gemeente de websites aan. Als symbolische mijlpaal ondertekende wethouder Jan Iedema op 12 maart een Toegankelijkheidsverklaring.

  Lees meer
 • Aangescherpte maatregelen voor uitvaarten begraafplaats Hoflaan en Binnenweg

  (17-03-2020)

  Door de aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus zijn de volgende regels per 17 maart 2020 van kracht op de begraafplaatsen Hoflaan en Binnenweg.

  Lees meer
 • Jan Pieter Lokker waarnemend burgemeester Zoetermeer

  (17-03-2020)

  Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 31 maart 2020 Jan Pieter Lokker tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zoetermeer. Lokker is 71 jaar, woont in Bodegraven en is lid van het CDA.

  Lees meer
 • Maatregelen stadsboerderijen en sport en spel

  (16-03-2020)

  Vanaf zondag 15 maart zijn de speel- en stadsboerderijen van de gemeente gesloten tot in ieder geval 6 april.

  De sport en spelinstuiven in de diverse sportzalen in Zoetermeer gaan tot en met 6 april niet door.

  Lees meer
 • Alle vergaderingen en bijeenkomsten gemeenteraad tot 30 maart geannuleerd

  (13-03-2020)

  In verband met de door het kabinet afgekondigde nieuwe en strengere maatregelen –op basis van adviezen van het RIVM- om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is vrijdag 13 maart besloten om alle vergaderingen en bijeenkomsten van de gemeenteraad tot aan 30 maart 2020 te annuleren. Ook de afscheidsraad van burgemeester Aptroot op 30 maart gaat niet door.

  Lees meer
 • ONC Parkdreef wint 1.250 euro voor goed doel

  (13-03-2020)

  Leerlingen van het Oranje Nassau College Parkdreef hebben tijdens de slotbijeenkomst van Stadhuis van Democratie 1.250 euro gewonnen voor Stichting Happy Days. De gemeente schenkt dit bedrag namens hen aan het goede doel.

  Lees meer
 • Regionaal akkoord voor het opleiden van duizenden extra IT'ers

  (12-03-2020)

  Samen met 14 andere partijen in de regio zet Zoetermeer in op het opleiden van duizenden extra IT'ers. Dinsdag 10 maart ondertekenden de deelnemende partijen een akkoord waarmee Zuid-Hollandse werkgevers, onderwijsinstellingen en overheden krachten bundelen om koploper te worden op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen, de meest veerkrachtige arbeidsmarkt van Nederland te worden en het tekort aan IT-personeel terug te dringen.

  Lees meer
 • Altijd weten bij wie je terecht kunt

  (12-03-2020)

  Inwoners vanaf 18 jaar die hulp of ondersteuning nodig hebben beter en sneller helpen met één ingang naar goed samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties in de wijk. Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, is dit vanaf 1 januari 2021 realiteit.

  Lees meer
 • Gezamenlijke controleactie RandstadRail

  (06-03-2020)

  Op donderdag 5 maart hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 4311 passagiers werden gecontroleerd en 125 begingen een overtreding, waarvan 110 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 2,55%.

  Lees meer
 • Broederliefde van line-up Bevrijdingsfestival Zoetermeer gehaald

  (04-03-2020)

  De Rotterdamse formatie Broederliefde treedt niet op tijdens het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. Dat heeft wethouder Margreet van Driel (Citymarketing en Evenementen) besloten. 'Het past eenvoudigweg niet bij een bevrijdingsfeest. In 2017 was dit al de aanleiding voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei om Broederliefde uit de zogeheten 'Helikoptertour' te halen. En dat is voor mij nu ook de reden, om ze niet in Zoetermeer te laten optreden. Ik wil geen enkele controverse rondom dit belangrijke evenement in de stad.'

  Lees meer
 • 9 bruggen in nieuw jasje

  (04-03-2020)

  Komende tijd vervangt de gemeente 9 houten bruggen door nieuwe stalen bruggen met een kunststof dek. Na inspectie bleek dat de houten bruggen aan het einde van hun levensduur zijn (zo'n 45 jaar oud). Daar komen nieuwe duurzame stalen bruggen met kunststof voor terug. Zo kunnen deze bruggen weer jaren mee. De werkzaamheden duren van eind april tot en met half september 2020.

  Lees meer
 • Zoetermeers Daklozenpunt eerste stap naar hulp

  (02-03-2020)

  Zoetermeer telt ongeveer 180 tot 220 dak -of thuislozen. Als iemand dak- of thuisloos is of dreigt te worden, lijkt de situatie uitzichtloos. Er komt veel op iemand af. Een oplossing vinden is dan lastig. Voor die eerste belangrijke stap heeft de gemeente Zoetermeer nu een Daklozenpunt.

  Lees meer
 • Studenten HBO-ICT aan de slag voor het mbk

  (25-02-2020)

  Bent u ondernemer en hebt u een IT-vraagstuk of wilt u uw onderneming toetsen op digitale kansen en veiligheid? Dan kunt u vanaf nu terecht bij de mkb digiwerkplaats, een initiatief van De Haagse Hogeschool, mboRijnland en gemeente Zoetermeer in de Dutch Innovation Factory. Deze samenwerking zorgt voor een win-winsituatie, want terwijl studenten praktijkervaring opdoen, krijgen ondernemers actueel IT-advies.

  Lees meer
 • Maand van de Vrijheid

  (24-02-2020)

  Update 20 maart: Door het coronavirus zijn bepaalde activiteiten geannuleerd. De gemeente bekijkt, samen met Floravontuur Promotie Zoetermeer de mogelijkheden van een andere invulling van het programma elders in het jaar. Bekijk de laatste informatie op: www.75jaarvrijheidzoetermeer.nl.

 • Vrijwilligers gezocht voor de wijk- en schooltuinen

  (21-02-2020)

  Werkt u graag met uw handen in de aarde? Of bent u handig of een echte knutselaar? Dan kunnen de wijk- en schooltuinen in Zoetermeer uw hulp goed gebruiken. We zijn op zoek naar vrijwilligers die graag hun handen uit de mouwen steken.

  Lees meer
 • Kunstwerk bij Gymworld gekozen

  (21-02-2020)

  De projectgroep kunst Gymworld is eruit. Het kunstwerk Letterbeeld van Michiel Kluiters komt straks bij Gymworld te staan. De projectgroep bestaat uit inwoners, gebruikers van Gymworld en enkele adviseurs. Zij schreven de opdracht voor een kunstwerk uit en kozen uit 54 inzendingen drie kunstenaars uit die hun ideeën mochten voorleggen. Uiteindelijk sprak het werk van Michiel Kluiters ze het meeste aan.

  Lees meer
 • Eerste paal Jumbo is geslagen

  (20-02-2020)

  Jumbo, Somerset Capital Partners, Zoetermeer en Lansingerland hebben de eerste paal geslagen voor het distributiecentrum van Jumbo op Bleizo. Het distributiecentrum gaat dienst doen als logistieke hub van waaruit klanten hun online bestelde boodschappen thuis kunnen ontvangen, naar verwachting vanaf begin volgend jaar.

  Lees meer
 • College geeft klap op oprichting nieuw werkbedrijf

  (19-02-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft een besluit genomen over de definitieve invulling van het nieuwe werkbedrijf. Hiermee is de oprichting van dit nieuwe werkbedrijf een feit. Het werkbedrijf wordt een maatschappelijke onderneming die werkgevers en werkzoekenden in Zoetermeer en de regio samenbrengt.

  Lees meer
 • Dit zijn de winnaars van het Sportgala

  (14-02-2020)

  Wie neemt de prijs Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Meest maatschappelijke sportaanbieder van het jaar 2019 mee naar huis? Het verlossende antwoord gaf wethouder Ingeborg ter Laak van Sport op donderdag 13 februari, tijdens het Sportgala in het Stadstheater.

  Lees meer
 • Dutch Innovation Factory verwelkomt nieuwe ICT-studenten

  (11-02-2020)

  Steeds meer hbo-studenten volgen hun ICT-opleiding in de Dutch Innovation Factory (DIF). Waarom? De Haagse Hogeschool biedt steeds meer opleidingsrichtingen binnen de studie HBO-ICT en de DIF is dé digitale speeltuin van de Haagse regio. ICT-onderwijs en -onderzoek, overheid en bedrijven zitten hier samen onder één dak. Zo kan er samen worden gewerkt aan ICT-oplossingen voor de toekomst.

  Lees meer
 • Rijnland en gemeente Zoetermeer ondertekenen convenant

  (06-02-2020)

  De gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland werken al jaren samen aan het onderhoud van het oppervlaktewater in de stad. Hoogheemraad Sjaak Langeslag en wethouder Jakobien Groeneveld van Zoetermeer ondertekenden op 5 februari een convenant over het onderhoud van het water in de stad.

  Lees meer
 • Zoetermeer bouwt gezondste stadswijk van Randstad: Entree

  (06-02-2020)

  De gemeente Zoetermeer en zeven private eigenaren tekenden op 5 februari 2020 de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de gezondste stadswijk van de Randstad: Entree. Een belangrijke mijlpaal in de herontwikkeling van het gebied aan de A12, de Mandelabrug en weerszijden van de Afrikaweg.

  Lees meer
 • Voorzitter Stichting Leergeld ontvangt de Zoetermeerse gemeentepenning

  (31-01-2020)

  Burgemeester Aptroot reikte op vrijdag 31 januari 2020 de Zoetermeerse gemeentepenning uit aan de heer Sikkel. De heer Sikkel, afscheidnemend voorzitter van de Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden, kreeg de gemeentepenning voor zijn jarenlange verdienstelijke inzet voor de stad Zoetermeer en haar inwoners.

  Lees meer
 • Opening Venéco Techhub in Dutch Innovation Factory

  (29-01-2020)

  Op woensdag 29 januari opende Venéco haar Techhub in het gebouw van de Dutch Innovation Factory (DIF). Venéco levert al 25 jaar toekomstbestendige oplossingen op het gebied van IT.

  Lees meer
 • Onderhoud in Buytenwegh De Leyens en Meerzicht weer voor jaren geregeld

  (28-01-2020)

  Jakobien Groeneveld (wethouder Openbare Ruimte), André Hoek van Hoek Hoveniers en Patrick Verhoef van DSW ondertekenden maandag 20 januari het contract voor het onderhoud in de wijken Buytenwegh De Leyens en Meerzicht. Met deze ondertekening verzorgt hoveniersbedrijf Hoek ook de komende jaren weer de openbare ruimte in deze twee wijken.

  Lees meer
 • Onderzoek naar nieuw politiebureau in Zoetermeer

  (28-01-2020)

  Het politieteam Zoetermeer krijgt een nieuw districtsbureau, waar ook de recherche in huisvest. De gemeente Zoetermeer en politie-eenheid Den Haag tekenden 28 januari 2020 een intentieovereenkomst om een nieuw politiebureau in Zoetermeer te realiseren.

  Lees meer
 • Grote brand aan de Industrieweg

  (24-01-2020)

  Nieuwjaarsnacht is door een nog onbekende oorzaak brand ontstaan aan de Industrieweg. Drie bedrijfspanden zijn bij de brand betrokken. Het gebied is afgezet.

  Inwoners die bezittingen hebben opgeslagen bij Shurgard aan de Industrieweg zijn/worden door Shurgard (079-593 8333) gebeld.

  Lees meer
 • Wijziging parkeertarieven en parkeertijden voor Centrumgebied

  (23-01-2020)

  Per 1 januari 2020 zijn de parkeertarieven gewijzigd en de parkeertijden voor betaald parkeren in het centrumgebied verruimd. De parkeertarieven en parkeertijden voor de parkeergarages in de binnenstad zijn hetzelfde gebleven.

  Lees meer
 • Zoetermeer neemt deel aan beweging Eén tegen eenzaamheid

  (22-01-2020)

  Wethouder Ingeborg ter Laak en Joke Mos, directeur Bibliotheek Zoetermeer en lid van de Zoetermeerse community waren aanwezig bij de Nationale Meet-up tegen eenzaamheid in de Ridderzaal in Den Haag. De meet-up is onderdeel van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS, waarbij Zoetermeer aangesloten is. Doel van het actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken.

  Lees meer
 • Gemeente haalt uitkering binnen voor energiebesparing woningeigenaren

  (21-01-2020)

  Als het aan de gemeente ligt ontvangen woningeigenaren binnenkort een meterkastposter met informatie om hun woning te verduurzamen en krijgen ze de mogelijkheid om een waardebon te verzilveren om ledlampen aan te schaffen. De gemeente ontvangt op basis van deze plannen een rijkssubsidie om woningeigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken. Het college legt binnenkort een uitgewerkt bestedingsplan voor aan de raad.

  Lees meer
 • En de winnaars zijn ...

  (16-01-2020)

  De jaarlijkse kerstbomeninzameling op 11 januari was weer een groot succes. Zoetermeerders leverden ruim 3500 bomen in bij de 14 inleverpunten. Het was een drukte van belang. Alle ingezamelde kerstbomen worden fijngesnipperd door een recyclingbedrijf. Een deel hiervan krijgt een tweede leven als compost en als biomassa, om energie mee op te wekken.

  Lees meer
 • Jaarwisseling Zoetermeer

  (01-01-2020)

  Vroeg in de nieuwjaarsnacht verwoestte een grote brand drie bedrijfspanden aan de Industrieweg in Zoetermeer. Burgemeester Aptroot: 'Ik leef erg mee met de getroffen ondernemers en de mensen die spullen in opslag hadden. Dit is heel heftig.' Elders in de stad verliep de jaarwisseling relatief rustig en feestelijk.

  Lees meer
 • Nieuwe visie dienstverlening gemeente

  (18-12-2019)

  De gemeente presenteert een nieuwe visie op de dienstverlening naar hun klanten, zoals inwoners, organisaties en ondernemers. Het doel is dat de klant bij alle persoonlijke en digitale klantcontacten kan rekenen op een gastvrije, deskundige, vraag- en klantgerichte, snelle, bereikbare en betrouwbare dienstverlening.

  Lees meer
 • Nieuwe inrichting horecaplein Dorpsstraat

  (18-12-2019)

  Het horecaplein aan de Dorpsstraat krijgt een opknapbeurt. In overleg met de ondernemers van het plein is een ontwerp vastgesteld en nu is het tijd om te starten met de uitvoering ervan. De herinrichting zorgt voor een toegankelijker plein met meer ruimte voor kleinschalige evenementen en draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de gehele Dorpsstraat.

  Lees meer
 • Burgemeester Aptroot stopt in maart 2020

  (25-11-2019)

  Burgemeester Aptroot (69 jaar) legt eind maart 2020 het burgemeesterschap van de stad Zoetermeer neer. Dit besluit maakte de burgemeester maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering bekend. Hij neemt na 7,5 jaar afscheid van het burgemeesterschap van Zoetermeer.

  Lees meer
 • Bent u klaar voor de hondencontrole?

  (14-11-2019)

  In Zoetermeer moet u apart belasting betalen voor iedere hond die u heeft. Vanaf 12 november 2019 tot en met eind april 2020 gaan we dit weer controleren. Het bedrijf Holland Ruiter NV doet de controle voor de gemeente. De controleurs bellen aan om te kijken of u een of meer honden heeft. Iedere controleur heeft een kaartje bij zich en kan zich daarmee legitimeren.

  Lees meer
 • Gemeentebestuur wil zelf boetes gaan innen

  (07-11-2019)

  Wie in Zoetermeer een boete krijgt voor bijvoorbeeld het verkeerd stallen van zijn fiets of het laten loslopen van een hond waar dat niet mag, gaat deze boete rechtstreeks aan de gemeente betalen. Nu wordt de boete aan de Rijksoverheid betaald. Het is een voorstel van het college van burgemeester en wethouders, waarmee de gemeenteraad nog moet instemmen.

  Lees meer
 • Nieuwe code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR) met een jaar verlengd

  (04-06-2019)

  Begin mei hebben alle rolstoelgebruikers in Zoetermeer van de gemeente een brief ontvangen over de nieuwe landelijke code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR).

  Lees meer
 • Gemeente bouwt Gymworld aan de Amerikaweg

  (04-02-2019)

  De gemeente bouwt op een groene en goed bereikbare locatie aan de Amerikaweg de nieuwe eyecatcher: Gymworld Zoetermeer. Remmers Bouwgroep start deze zomer met de bouw van deze moderne en aantrekkelijke turn- en gymaccommodatie voor Zoetermeerse gymnasten.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.

Een afspraak maken aan de balie? Bel naar 14 079.