Burgemeester Lokker deelt Koninklijke onderscheidingen uit

Home > Inwoners > Nieuws > Burgemeester Lokker deelt Koninklijke onderscheidingen uit

Burgemeester Lokker deelt Koninklijke onderscheidingen uit

De Zoetermeerse inwoners die op 24 april tijdens de lintjesregen werden verrast met een Koninklijke onderscheiding, kunnen deze eindelijk in ontvangst nemen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kon de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen niet eerder plaatsvinden. Burgemeester Lokker zet de ‘koninklijke’ inwoners op donderdag 2 juli tijdens een bijeenkomst in het Stadstheater in het zonnetje.

Telefonische verrassing

Voor het eerst in de geschiedenis vond op 24 april, de laatste werkdag voor Koningsdag, de jaarlijkse lintjesregen per telefoon plaats. Burgemeester Lokker verraste op deze dag vijftien Zoetermeerse inwoners met de boodschap dat zij een Koninklijke onderscheiding kregen. Eén inwoner ontving de felicitaties telefonisch van de minister van Defensie.

Leden, Ridders en een Officier

Een Koninklijke Onderscheiding wordt uitgereikt aan inwoners voor hun, vaak belangeloze, inzet voor de medemens en de maatschappij. Dit jaar werden tijdens de lintjesregen 16 Zoetermeerse inwoners tot Lid, Ridder of Officier in de Orde van Oranje-Nassau benoemd.

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd: Mevrouw M.M. van Bruggen-Werkman, De heer E. van Dijk, De heer R. Fatingan, Mevrouw M.J. Fortuijn-Neele, De heer H.C. van der Goes, Mevrouw C. Laheij, De heer J.H.W.G. Leveau, De heer R. Meurs, Mevrouw P.M. Poot - Van den Bos, Mevrouw H. Veersma en De heer G.C.G.M. Wennen.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd: De heer J.E. Graniewski, De heer W.C.M. Kokx, De heer J.E. Korsel en De heer H.P.A. Nawijn.

Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau werd benoemd: De heer W.C. Borawitz.

Fotograaf: Patricia Munster

U kunt de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen (Lintjesregen) van donderdag 2 juli 2020 terugkijken in deze video: