Coronabesmettingen in Stadhuis Zoetermeer

Home > Inwoners > Nieuws > Coronabesmettingen in Stadhuis Zoetermeer

Coronabesmettingen in Stadhuis Zoetermeer

Op het Stadhuis is na de verkiezingsdagen bij een aantal medewerkers een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Ondanks de vooraf getroffen maatregelen zijn er toch medewerkers van de gemeente ziek geworden. Direct bij de eerste melding ondernam de gemeente actie om erger te voorkomen. Veiligheid bij corona staat al een jaar centraal bij de gemeente Zoetermeer en een scenario bij een eventuele uitbraak lag al op de plank.

Ondanks alle coronamaatregelen rondom de verkiezingen bleek er in het weekend van 20 maart toch een aantal besmettingen te zijn onder de medewerkers op het Stadhuis. De gemeente werkt al een jaar met een crisisteam aan veilig werken met corona. Medewerkers van de gemeente die hun werk vanaf huis kunnen doen, werken al ruim een jaar thuis. Het draaiboek dat klaar lag voor de situatie waarin er in het Stadhuis besmettingen zouden plaatsvinden is zaterdag onmiddellijk in gang gezet.

Dienstverlening en maatregelen

Vooralsnog gaat de gemeentelijke dienstverlening gewoon door zoals men dat gewend is. Verder ondernam de gemeente dit weekend direct actie. De besmette medewerkers zijn meteen in isolatie gegaan. Ook informeerden zij alle aanwezigen op het Stadhuis, vrijwilligers bij de verkiezing en brachten de organisatie op de hoogte.

Burgemeester Bezuijen spreekt met vertrouwen over het te volgen proces: 'Besmettingen op het Stadhuis - maakt niet uit hoe veel - zijn altijd zorgelijk. Maar ik verwacht dat we dit snel onder controle hebben. Ook denk ik aan de besmette collega's en hoop ik dat zij snel opknappen'.

Vragen of zorgen

Heeft u vragen over het coronavirus? Op de website van GGD Haaglanden of rijksoverheid vindt u de antwoorden. De gemeente Zoetermeer werkt nauw samen met de GGD.

Het Stadhuis is gesloten:

• maandag 24 mei