Dit jaar van On Stage naar On The Job

Home > Inwoners > Nieuws > Dit jaar van On Stage naar On The Job

Dit jaar van On Stage naar On The Job

RSS

Het Beroepenfeest van Zoetermeer On Stage,voor VMBO leerlingen, kan dit jaar door corona niet fysiek worden georganiseerd. Als alternatief kunnen de leerlingen zich via het digitale matchtool Digimatch aanmelden voor de Doe Dagen. De bedrijven en organisaties selecteren vervolgens hoeveel en welke leerlingen ze uitnodigen voor hun Doe Dagen. Ook een dag meelopen bij de gemeente behoort tot de mogelijkheden, inclusief een ontmoeting met wethouder Iedema.

'On Stage is altijd een bijzonder leuk en nuttig evenement. Erg jammer dat we de leerlingen niet feestelijk kunnen ontvangen op het Dutch Innovation Factory. Maar ondanks de coronamaatregelen laten we de leerlingen niet in de steek. Jongeren hebben ook en juist nu onze hulp nodig bij hun toekomstdromen, levensloopbaan en beroepskeuze. En wie weet ontmoet ik je binnenkort persoonlijk.', aldus de wethouder Onderwijs en Economie.

Digimatch

Om dit voor elkaar te krijgen is Digimatch ontwikkeld. Dit is een digitaal matching instrument als vervanging voor het fysieke Beroepenfeest. Hoewel er niets gaat boven de persoonlijke ontmoetingen op het échte Beroepenfeest, kunnen jongeren met Digimatch toch persoonlijk contact leggen binnen het lokale On Stage beroepsnetwerk.

Doe Dagen

De Werkbezoeken van leerlingen vinden 7 en 8 juni waar mogelijk fysiek plaats met in acht name van de coronarichtlijnen. Leerlingen krijgen de kans mee te lopen en de werk(plek) te ervaren. Het streven is om de leerlingen een zo realistisch mogelijke praktijkervaring op te laten doen.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.

Het Stadhuis is gesloten:

  • maandag 24 mei