Pizza's bakken in een kunstwerk bij stadsboerderij De Weidemolen

Home > Inwoners > Nieuws > Pizza's bakken in een kunstwerk bij stadsboerderij De Weidemolen

Pizza's bakken in een kunstwerk bij stadsboerderij De Weidemolen

RSS

Op stadsboerderij De Weidemolen kunt u vanaf 18 juli pizza bakken op een wel heel bijzondere manier! Het kunstwerk Maquettetafel met Stookhuis is sinds kort naar de stadsboerderij verhuisd. Aan de maquettetafel zit een oven waar u uw zelfgemaakte pizza's, broodjes of koek in kunt bakken.

Komt u pizza bakken?

Als u de oven wilt gebruiken, kunt u gratis een pizzaschep, schraper en borstel lenen. Ook mag u gebruik maken van de overkapping, het toilet en drinkwater. Alcohol mag niet genuttigd worden op het erf. Vergeet niet om van tevoren te reserveren bij stadsboerderij De Weidemolen via weidemolen@zoetermeer.nl of 079-343 4181. Let op: vanwege de landelijke coronamaatregelen moeten bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden, met uitzondering van huishoudens.

Over het kunstwerk

Kunstenaar Alphons ter Avest heeft de bestaande maquette van de wijk Oosterheem opgedeeld in 4 verschillende maquettetafels: Het Stookhuis, Het Vogelhuis, Het Klimhuis en Het Insectenhuis. Op de maquettes kunnen bewoners hun eigen huis terug vinden, in het klein. Je herkent en ontdekt plekken in de wijk zoals de scholen, het Heempark en het winkelcentrum; dit is 'thuis' voor velen uit Oosterheem. Daarnaast heeft iedere maquettetafel nog een andere functie, zoals een insectenhotel of de stookoven.

De maquettetafels staan verspreid door Oosterheem. Op www.zoetermeer.nl/kunst vindt u de kunstcatalogus met meer informatie over de 4 maquettetafels.

decoratieve afbeelding pizzaoven met maquettetafel

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.