Plattegronden wijzen fietsers de weg door de stad

Home > Inwoners > Nieuws > Plattegronden wijzen fietsers de weg door de stad

Plattegronden wijzen fietsers de weg door de stad

RSS

Zoetermeer is een echte fietsstad. Daar werken we hard aan, bijvoorbeeld door de verbetering van de bewegwijzering voor fietsers. Vraagt u zich wel eens af wat de beste fietsroute is om ergens te komen? De gemeente helpt u daarbij door het plaatsen van fietsplattegronden en wijkborden met informatie.

Bepaal uw fietsroute

Zoetermeer heeft een fietsring rondom het Centrum. Deze fietsring bestaat voor een groot deel uit vrijliggende fietspaden door of langs het Stadshart, Palenstein, het Dorp en Driemanspolder. Vanuit de andere wijken sluiten hoofdfietsroutes hier op aan. Langs deze routes zijn nu plattegronden van de stad geplaatst. Deze geven een korte uitleg over de werkwijze van de fietsring en de aansluitende hoofdfietsroutes. Zo kunnen fietsers zich oriënteren en hun route uitzetten.

Als extra oriëntatie zijn bij de wijktoegangen die aansluiten op een hoofdfietsroute kleinere wijkborden geplaatst. Op het wijkbord kunt u de route binnen de wijk of een deel hiervan nagaan. Het is de bedoeling vanaf volgend jaar ook de bekende rood/witte verwijsborden voor fietsers te vervangen door nieuwe. Deze borden verwijzen naar bestemmingen buiten de stad.

Foto informatiepaneel Fietsnetwerk Zoetermeer