Wijkkaart Oosterheem wijst nu ook digitaal de weg

Home > Inwoners > Nieuws > Wijkkaart Oosterheem wijst nu ook digitaal de weg

Wijkkaart Oosterheem wijst nu ook digitaal de weg

RSS

Met het succes van de fysieke wijkkaart van Oosterheem kon ook een digitale versie niet uitblijven. Net als de fysieke wijkkaart maakt ook de digitale versie bewoners wegwijs in Oosterheem: Welke organisaties bevinden zich in de wijk, wat voor activiteiten bieden deze organisaties aan en waar zijn onder andere de speeltuinen te vinden?

"Oosterheem heeft veel voorzieningen en plekken waar bewoners kunnen ontspannen, recreëren en elkaar kunnen ontmoeten. Maar ook waar mensen terecht kunnen met een hulpvraag’, zegt wijkwethouder Ingeborg ter Laak, ‘Veel bewoners zijn niet bekend met wat voor activiteiten er allemaal zijn en dat is zonde. Naast de papieren versie van de wijkkaart Oosterheem is er nu ook een digitaal exemplaar. Hiermee kunnen bewoners nog beter hun weg vinden naar deze plekken en de verschillende organisaties".

Van kinderboerderij tot inlooppunt

Op de wijkkaart zijn belangrijke plekken in Oosterheem uitgelicht, zoals inlooppunten waar inwoners met vragen terecht kunnen maar bijvoorbeeld ook het winkelcentrum, speeltuinen, de kinderboerderij en kunstwerken. De wijkkaart bevat daarnaast interessante weetjes over de buurt.

Waar kunt u de kaart vinden

De kaart is een samenwerking tussen diverse wijkpartners en de gemeente Zoetermeer. De kaart is te vinden op de wijkwebsite www.zoetermeer.nl/oosterheem onder het kopje "Over Oosterheem".

Een papieren exemplaar van de wijkkaart is gratis verkrijgbaar bij de inlooppunten in Oosterheem: Enjoy Life, Perron 1, Perron Centrum of Stichting Piëzo. Ook is de wijkkaart op te vragen door een e-mail te sturen naar oosterheem@zoetermeer.nl.

Samen maken we de wijk

Bewoners ervaren elke dag het leven in de wijk. Zij weten wat er speelt en wat er mogelijk nodig is om de leefomgeving zo prettig, veilig en gezellig mogelijk te maken. Juist naar die ervaringen is de gemeente Zoetermeer op zoek, om de initiatieven voor de buurt goed te laten aansluiten. Dit is een onderdeel van wijkgericht werken. Zo is ook de wijkkaart van Oosterheem ontstaan en ontwikkeld. We horen graag welke ideeën of initiatieven bewoners hebben voor hun wijk of buurt en nodigen hen uit deze met ons te delen. We gaan gezamenlijk aan de slag, want samen maken we de wijk. Kijk voor meer informatie over Oosterheem op  www.zoetermeer.nl/Oosterheem

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.

Het Stadhuis is gesloten:

  • maandag 24 mei