Zoetermeer sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Home > Inwoners > Nieuws > Zoetermeer sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Zoetermeer sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

RSS

De gemeente Zoetermeer gaat vanaf april 2021 samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M.). De gemeente en het meldpunt tekenden hiervoor recent een samenwerkingsovereenkomst. Vanaf nu ontvangt de gemeente Zoetermeer via Meld Misdaad Anoniem relevante signalen over criminaliteit en fraude.

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Michel Bezuijen: 'De aanpak van ondermijnende criminaliteit, zoals fraude, het witwassen van geld en de handel in drugs, is een belangrijk speelpunt in onze veiligheidsaanpak. Door de aansluiting bij Meld Misdaad Anoniem zetten we een volgende stap in het opsporen en aanpakken van deze criminaliteit. De politie en gemeente kunnen dit niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren én meldingsbereidheid van onze inwoners hard nodig'.

Anoniem misdaad melden

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij M. wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Marc Janssen, woordvoerder van M.: 'Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Voor al die gevallen is M. een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.'

Bereikbaarheid

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.

Het Stadhuis is gesloten:

  • maandag 24 mei