Projecten beeldende kunst

Home > Inwoners > Projecten beeldende kunst

Projecten beeldende kunst

 • Een nieuw kunstwerk voor IKC De Entree

  (08-09-2020)

  Bij het nieuwe gebouw voor het IKC De Entree (de voormalige Prinses Amaliaschool) aan het Overwater is er ook ruimte voor een kunstwerk gecreëerd. De gemeente, de vertegenwoordigers van de school en de Kern Kinderopvang maakten een opdrachtomschrijving waar het kunstwerk aan moest voldoen. De wens was een bijzonder zitelement op het schoolplein. Zij kozen uit een selectie van voorgedragen kunstenaars AnneMarie van Splunter uit om deze opdracht uit te voeren.

  Lees meer
 • Pizza’s bakken in een kunstwerk bij stadsboerderij De Weidemolen

  (16-07-2020)

  Op stadsboerderij De Weidemolen kunt u vanaf 18 juli 2020 pizza bakken op een wel heel bijzondere manier! Het kunstwerk 'Maquettetafel met Stookhuis' is sinds kort naar de stadsboerderij verhuisd. Aan de maquettetafel zit een oven waar u zelfgemaakte pizza’s, broodjes of koek in kunt bakken.

  Lees meer
 • Nieuw kunstwerk Letterbeeld bij Gymworld

  (06-07-2020)

  In het najaar komt er bij de entree van Gymworld een kunstwerk: Letterbeeld. Dit kunstwerk van kunstenaar Michiel Kluiters is door de projectgroep, bestaande uit inwoners, gebruikers en adviseurs, gekozen uit 3 ideeën van andere kunstenaars.

  Lees meer
 • Kunstopdracht IKC Overwater

  (24-09-2019)

  Bij het nieuwe schoolgebouw aan Overwater 1-3 komt ook een nieuw kunstwerk. Hiervoor is een projectgroep opgericht bestaande uit vertegenwoordigers van de Prinses Amaliaschool, Kern Kinderopvang en adviseurs van de gemeente.

  Lees meer
 • Kunst op gevel De Voorde

  (24-04-2019)

  Elke avond, wanneer het donker wordt, kunt u een bijzonder kunstwerk op de gevel van museum De Voorde ontdekken. Twee grote lampen, zogenaamde profloods, projecteren afbeeldingen van kunstenares Emmy Dijkstra op de gevel.

  Lees meer
Archief

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.