Veiligheidsavonden in alle wijken van Zoetermeer

Home > Inwoners > Veiligheidsavonden in alle wijken van Zoetermeer

Veiligheidsavonden in alle wijken van Zoetermeer

Komende maanden bezoeken burgemeester, wijkwethouder, politie, brandweer en handhaving de wijken om met inwoners in gesprek te gaan over de veiligheid in hun wijk. Zij bespreken de stand van zaken en mogelijke maatregelen op het gebied van veiligheid. De wijkbewoners krijgen een terugkoppeling over zaken die vorig jaar zijn gemeld en besproken. Daarnaast geeft de preventieadviseur van de gemeente tips over het voorkomen van een woninginbraak en is de brandweer aanwezig met tips om brand te voorkomen.

Ondermijning

Een nieuw thema op de veiligheidsavonden dit jaar is ondermijning. Denk hierbij aan witwassen, drugshandel of arbeidsuitbuiting. Hoe kunt u de signalen herkennen? Wat zijn de gevaren voor uw buurt en wat doet u bij vermoedens?

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de veiligheidsavond in uw wijk door een e-mail te sturen naar buurtpreventie@zoetermeer.nl, onder vermelding van uw naam en de betreffende wijkveiligheidsavond.

Overzicht veiligheidsavonden 2020

De veiligheidsavonden starten om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duren tot 21.15 uur.

Datum Wijk Locatie
Woensdag 11 maart Buytenwegh
Naar programma
IKC Klimboom,
Nesciohove 105-107
Woensdag 18 maart Driemanspolder / Palenstein /
Dorp / Centrum
Beroepscollege Zoetermeer, Van Doornenplantsoen 1
Woensdag 15 april Noordhove-Seghwaert ONC Parkdreef, Parkdreef 282
Woensdag 27 mei Meerzicht

nog niet bekend

Programma wijkveiligheidsavonden (algemeen)

19.00 uur: Inloop

19.30 uur: Welkom door de wijkregisseur

19.35 uur: Burgemeester Aptroot aan het woord

19.50 uur: Ondermijning

20.05 uur: Interactieve tafels (burgemeester, wijkwethouder, politie, handhaving, jeugdmarshall)

20.45 uur: Gezamenlijke terugkoppeling

21.00 uur: Afsluiting

21.15 uur: Gezamenlijk drankje

Zoetermeer Veilig

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Het is een taak van de gemeente in samenwerking met diverse partijen. Er wordt ingezet op zowel preventie als optreden wanneer dat nodig is. De gemeente betrekt ook haar inwoners om ervoor te zorgen dat Zoetermeer een leefbare en veilige stad is en blijft. Meer informatie over veiligheid in Zoetermeer vindt u op www.zoetermeerveilig.nl.