Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Maak kennis met de EHBO-instructeur

  (26-05-2020)

  Wil je alles leren over het werk van de EHBO-instructeur ? En hoe jij zelf Eerste Hulp Bij Ongelukken kan verlenen als iemand een bloedneus of een wond heeft? Doe mee op donderdag 28 mei met de Piëzo TalentenAcademie online. EHBO-instructeur Carolien vertelt alles over haar werk en leert je hoe jij zelf EHBO kan verlenen.

  Lees meer
 • Enthousiaste vrijwillige voorlezers en coördinatoren gezocht VoorleesExpress Zoetermeer

  (26-05-2020)

  VoorleesExpress Zoetermeer is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gedurende twintig weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis. Ook zoeken we nieuwe coördinatoren die gezinnen en voorlezers kunnen begeleiden gedurende het voorleestraject. Als coördinator is relevante kennis en ervaring in coördineren en/of begeleiden een pré.

  Lees meer
 • Rotonde Meerzichtlaan veiliger

  (24-05-2020)

  De rotonde Meerzichtlaan/Bredewater gaat in juni op de schop. We gaan de fiets- en voetgangersoversteken verhogen. Dit verbetert de verkeersveiligheid voor fietsers, voetgangers en ander langzaam verkeer.

  Lees meer
 • Beweegmaatjes gezocht voor ouderen

  (18-05-2020)

  Dat voldoende bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Toch bewegen veel ouderen op dit moment in de coronatijd te weinig. Vanuit het Sportmaatjesproject van Piëzo worden sporters gekoppeld aan ouderen die graag willen bewegen. Bent u zelf sportief of vindt u het gewoon leuk om een oudere te helpen bewegen? Meld u dan aan als Beweegmaatje.

  Lees meer
 • Doe mee met de Zoetermeerse tv bingo!

  (13-05-2020)

  De coronacrisis raakt ons allemaal. Voor mensen die (veel) thuis moeten blijven en om verbondenheid te houden wordt de tv bingo georganiseerd. De volgende bingoavonden zijn op woensdagavond 20 en 27 mei van 19.00 uur tot 20.30 uur.

  Lees meer
 • Toch een Landelijke Opschoondag in 2020!

  (08-05-2020)
  Vergroot afbeelding: logo Landelijke Opschoondag

  Al 18 jaar lang valt de Landelijke Opschoondag, een initiatief van Supporter van Schoon, op de 3e zaterdag van maart. Door de maatregelen tegen het coronavirus is de opschoondag dit jaar niet doorgegaan. Veel Zoetermeerder hadden zich via supporter van Schoon of via het project Schoon is gewoon aangemeld om ook dit jaar weer de handen uit de mouwen te steken. De betrokkenheid voor een schone omgeving is groot in Zoetermeer. Voor iedereen die weer in actie wil komen voor een zwerfafvalvrije buurt of straat is er goed nieuws. De Landelijke opschoondag is verplaatst naar 19 september en valt samen met World Cleanup Day.

  Lees meer
 • 100e match huiswerkbegeleiding online Piëzo

  (29-04-2020)

  Het was een bijzondere dag voor Lisa van Rijn: een ontmoeting met wethouder onderwijs Jan Iedema. Lisa zit in groep 5 van IKC Da Vinci en volgt, net als alle andere kinderen in Nederland, nu al een paar weken thuisonderwijs. 'Ik heb ook nog een broer die hulp nodig heeft en papa kan ik ook niet steeds storen tijdens zijn werk', vertelt Lisa aan de wethouder. Lisa's moeder vertelt dat de manier van leren nu ook wel heel anders is dan vroeger bij haar op school.

  Lees meer
 • Kussens maken als steuntje in de rug

  (09-04-2020)

  Wie breit of haakt mee aan kussens? Om mensen een 'steuntje in de rug' te geven is Stichting Piëzo op zoek naar vrijwilligers die kleine vierkantjes voor kussens willen breien of haken. Elk vierkantje wordt 10 bij 10 centimeter. Vrijwilligers die het leuk vinden, zijn van harte welkom ons te helpen. Heeft u zelf niet genoeg wol maar wilt u wel aan de slag? Laat het ons weten.

  Lees meer
 • Verduurzamen 214 woningen Landenbuurt

  (07-04-2020)

  Era Contour is al enige tijd bezig om 214 eengezinswoningen in de Landenbuurt in Meerzicht te verduurzamen met Nul op de meter woningen.

  Lees meer
 • Zoetermeer is thuis

  (01-04-2020)

  Deel je thuisgevoel! Welke personen, plekken, geuren geven jou een 'thuisgevoel'? Nu we noodgedwongen meer tijd thuis doorbrengen, lijkt het het CKC mooi om het 'thuisgevoel' van zo veel mogelijk Zoetermeerders in kaart te brengen met een digitaal kunstwerk.

  Lees meer
 • Piëzo zet Whatsapp in voor studiebegeleiding op afstand

  (26-03-2020)

  Hoe gaat het geven van thuisonderwijs, nu de kinderen thuiszitten? Met vallen en opstaan hebben ouders de rol op zich genomen van onderwijzer. Soms lukt dat, maar soms ook minder goed. Stichting Piëzo heeft Studiebegeleiding op afstand opgericht in Zoetermeer, om leerachterstand bij deze kinderen te voorkomen.

  Lees meer
 • Wijkveiligheidsavond Meerzicht afgelast

  (25-03-2020)

  Door de aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus gaat de wijkveiligheidsavond Meerzicht op woensdag 27 mei NIET door. Informatie over een nieuwe datum volgt te zijner tijd.

 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert