Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Vier Burendag bij PiëzoCentrum Meerzicht

  (18-09-2020)

  Op vrijdag 25 september is iedereen welkom bij PiëzoCentrum Meerzicht. Het is alweer bijna tijd voor het jaarlijks terugkerend feest waarop buren samenkomen en iets goeds doen voor elkaar en de wijk. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als mensen elkaar ontmoeten en zich gezamenlijk inzetten voor hun wijk. Een ieder is van 9.15 uur tot 11.30 uur van harte welkom voor een kopje thee/koffie met wat lekkers. Samen met de buurt maken we er een mooie dag van!

  Lees meer
 • Afsluiting actie Afvalbutlers bij Noord Aa

  (18-09-2020)

  Hoe schoon zou Zoetermeer zijn zonder zwerfafval? De Afvalbutlers sloten 30 augustus de opruimactie op het strand van de Noord Aa af. Op initiatief van het projectteam Schoon is Gewoon vroegen zij gedurende de zomer op een leuke manier aandacht voor het opruimen van zwerfafval. 

  Lees meer
 • Verbeteren dijk van Voorweg en Vlamingstraat

  (16-09-2020)

  Bij de dijkverbetering langs de Voorweg en Vlamingstraat in Zoetermeer worden de historische wasstoepen hersteld. Deze lager gelegen vlonders worden op hun oorspronkelijke plek en in lijn met het waterpeil teruggebracht.

  Lees meer
 • Begeleiders gezocht voor Studieplekken bij Piëzo

  (15-09-2020)

  Vindt u het leuk om kinderen van de basisschool verder te helpen met het verbeteren van hun schoolprestaties en bent u één of twee middagen per week na schooltijd (vanaf 15.00 uur) beschikbaar? Dan verwelkomen we u graag als vrijwillige begeleider op één van onze studieplekken. Een Studieplek is een rustige plek in de wijk waar kinderen worden begeleid met hun schoolwerk en waar nauw wordt samengewerkt met scholen.

  Lees meer
 • Deelnemers Piëzo starten met mbo-opleidingen

  (14-09-2020)

  Afgelopen week zijn 33 deelnemers van Piëzo gestart met hun Mbo 1 of 2 -opleiding. Er is voor hen een spannende, maar vooral leuke tijd aangebroken.

  Lees meer
 • Vrijwilligers VoorleesExpress gevraagd

  (14-09-2020)

  Met de VoorleesExpress kunt u een verschil maken voor een kind in uw omgeving. Stichting Piëzo zoekt creatieve vrijwilligers die graag samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal.

  Lees meer
 • Een nieuw kunstwerk voor IKC De Entree

  (09-09-2020)

  Bij het nieuwe gebouw voor het IKC De Entree (de voormalige Prinses Amaliaschool) aan het Overwater is er ook ruimte voor een kunstwerk gecreëerd. De gemeente, de vertegenwoordigers van de school en de Kern Kinderopvang maakten een opdrachtomschrijving waar het kunstwerk aan moest voldoen. De wens was een bijzonder zitelement op het schoolplein. Zij kozen uit een selectie van voorgedragen kunstenaars AnneMarie van Splunter uit om deze opdracht uit te voeren.

  Lees meer
 • Workshop ontdek je talent!

  (08-09-2020)

  Weet jij wat een talent is en welke talenten je zelf hebt? Tijdens deze gezellig workshop gaan we een creatieve opdracht doen en ontdek je welke talenten je zelf allemaal hebt. Én, aan het einde van de workshop heb je een prachtige 'talentenbloem' met daarop jouw talenten om mee naar huis te nemen. Ben je tussen de 8 en 14 jaar? Doe mee!

  Lees meer
 • Uitreiking chapeau beeldje aan de heer Van der Stap

  (07-09-2020)

  Zaterdag 5 september 2020 reikte wethouder Jan Iedema een chapeau beeldje uit aan de heer D. van der Stap. Met een chapeau beeldje spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid in de wijk, mensen die hiermee een flinke betrokkenheid met de leefomgeving en de buurt laten zien.

  Lees meer
 • Samen sporten met een Sportmaatje

  (02-09-2020)

  Zou je graag willen sporten maar weet je niet zo goed waar je dit kunt doen? Of wil je (nog) niet alleen naar een sportvereniging? Misschien is sporten met een Sportmaatje dan iets voor jou.

  Lees meer
 • De Brede School begint weer

  (01-09-2020)

  De zomervakantie is voorbij, de kinderen gaan weer naar school en dat betekent dat de Brede School activiteiten ook weer van start gaan. Vanaf september zullen medewerkers en vrijwilligers van Stichting Piëzo weer aanwezig zijn op twaalf basisscholen om een divers programma te verzorgen. Denk hierbij aan kooklessen, kluslessen, voorlezen en vele creatieve activiteiten in de open ateliers.

  Lees meer
 • Rekenlessen bij Piëzo

  (01-09-2020)

  Voor wie beter wil leren rekenen zijn er de rekenlessen voor volwassenen bij Piëzo. Rekenen is belangrijk, omdat er elke dag situaties zijn waarbij je snel iets moet uitrekenen. In de supermarkt, thuis of op het werk. Met een docent en vrijwilligers gaat u aan de slag om meer inzicht te krijgen in alles wat met rekenen te maken heeft zoals: uitgaven en inkomsten.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start in 5 wijken

  (17-08-2020)

  Na de zomervakantie start de Piëzo TalentenAcademie weer in 5 wijken. Ben je tussen de 9 en 14 jaar? Doe mee! In de wijken Oosterheem (op dinsdag) en Palenstein (op donderdag) gaan we aan de slag met beroepen en talenten die met 'orde en veiligheid' te maken hebben. In Buytenwegh (op maandag) en Meerzicht (op woensdag) leren we alles over de 'horeca'. En op dinsdagen gaan we in Seghwaert kijken naar 'beroepen in het groen'.

  Lees meer
 • Jongeren ruimen zwerfafval op

  (10-08-2020)

  Zoetermeer is weer een beetje meer opgeruimd. 17 leden van LEO Club Zoetermeer trokken in juli de stad in om zwerfafval op te ruimen. Ze waren actief bij het Seghwaertse hout, Binnenpark en bij het Noord Aa.

  Lees meer
 • Nieuwe brandweerkazerne in Zoetermeer

  (30-07-2020)

  De brandweerkazerne aan de Brusselstraat in het Stadshart verhuist in 2023 naar het Abdissenbos. Esther Lieben, commandant van Brandweer Haaglanden, en burgemeester Jan Pieter Lokker tekenden donderdag 30 juli 2020 een convenant voor de realisatie van de nieuwe brandweerkazerne.

  Lees meer
 • Vrijwilliger voor taalles aan ouders basisschool

  (06-07-2020)

  Piëzo is voor uitbreiding van de Nederlandse taallessen op basisscholen op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Deze vrijwilligers geven Nederlandse taalles aan een groepje ouders van leerlingen van de basisschool. Nadat de kinderen naar de klas zijn gebracht, gaan de ouders zelf ‘de schoolbanken in’ om hun Nederlands te verbeteren.

  Lees meer
 • Lief & Leedstraten Zoetermeer

  (19-06-2020)

  Bosje bloemen, chocola of toch een flesje wijn voor de buren? Met Lief&Leed Zoetermeer krijgt u een klein budget om het contact met de buren nog sterker te maken in de straat. Zo kan je als buur altijd wat lekkers of iets vrolijks langsbrengen bij de buren, bij leuke of minder leuke gebeurtenissen.

  Lees meer
 • Verduurzamen 214 woningen Landenbuurt

  (07-04-2020)

  Era Contour is al enige tijd bezig om 214 eengezinswoningen in de Landenbuurt in Meerzicht te verduurzamen met Nul op de meter woningen.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert