Nieuws Noordhove-Seghwaert

Home > Noordhove - Seghwaert > Nieuws Noordhove-Seghwaert

Nieuws Noordhove-Seghwaert

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Aan de slag? Doe mee met Vrouw in Actie!

  (26-02-2020)

  Wilt u graag weer aan de slag met een opleiding, baan of met vrijwilligerswerk maar weet u niet waar en hoe u moet beginnen? Doe dan mee met het project Vrouw In Actie (VIA)! U komt er achter wat u wilt en kunt bereiken.

  Lees meer
 • 14 maart: NLdoet. Doet u mee?

  (26-02-2020)

  Doet u op 14 maart mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet? U kunt op deze dag helpen met verschillende klussen in de Natuurtuin en op de wijktuin Rokkeveen. Zo kunt u bijvoorbeeld de paden aanvullen, snoeien/knotten, snoeihout afvoeren of tuinen klaar maken voor het nieuwe groeiseizoen.

  Kijk voor alle klussen en hoe u zich kunt aanmelden op www.nldoet.nl - Zoetermeer.

 • Workshop koolhydraatbeperkt eten bij Piëzo

  (25-02-2020)

  Dinsdag 3 maart is er in PiëzoSteunpunt Seghwaert een interactieve workshop over koolhydraatbeperkt eten. Koolhydraatbeperkt eten is een hot item. Wat houdt het in en wat kun je ermee bereiken? Is het ook een gezonde manier van eten? Een diëtist van Goudenhart geeft uitleg over koolhydraten in voeding tijdens de bijeenkomst en hoe je gezonde keuzes kunt maken. De bijeenkomst duurt van 13.00 uur tot 14.30 uur. Deelname aan de workshop is gratis. PiëzoSteunpunt Seghwaert is gevestigd aan de Vaartdreef 115.

  Lees meer
 • 'Beroepen in het groen' bij Piëzo TalentenAcademie Seghwaert

  (19-02-2020)

  Wil jij alles weten over beroepen in het groen in jouw wijk en ontdekken welke talenten daar bij passen? Ben jij benieuwd naar de skills van een professioneel basketballer en wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een manege. Of wil je leren wat je allemaal kan maken van resthout. Verzin plannen met een landschapsarchitect om Seghwaert nog leuker te maken? Doe dan mee met de Piëzo TalentenAcademie Seghwaert!

  Lees meer
 • Creatieve workshops voor kinderen met een beperking en hun ouders in Ambachtenwerkplaats

  (19-02-2020)

  De woensdagochtend in de voorjaarsvakantie (26 februari) staat de Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo van 10.00 tot 11.30 uur speciaal open voor kinderen met een beperking en hun ouders. In een rustige omgeving kunnen de kinderen samen met hun ouders kistjes timmeren of wollige monsters maken.

  Lees meer
 • Hoe krijgen we kinderarmoede in 2030 het land uit?

  (12-02-2020)

  Met heel veel verschillende partijen uit de regio werd gesproken over kinderarmoede: hoe krijgen we kinderarmoede in 2030 het land uit? Tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede voor de regio Haaglanden en Holland-Rijnland is daar op dinsdagavond 11 februari door verschillende partijen samen aan gewerkt. Met als doel om het thema breed bespreekbaar te maken en tot werkbare oplossingen te komen. De publieksacademie werd bezocht door partners van de Alliantie Kinderarmoede, vele geïnteresseerde partijen voor dit thema en er was een tekenmoment met nieuwe partners van de Alliantie Kinderarmoede.

  Lees meer
 • Realiseer toekomstdromen voor jongeren

  (03-02-2020)

  Wilt u aan de slag om jongeren te helpen met het realiseren van hun toekomstdromen? Voor jonge nieuwkomers met een taalachterstand is het een extra grote uitdaging om toekomstdromen waar te maken. Voer maar eens een sollicitatiegesprek als je de taal niet (voldoende) spreekt of vind maar eens een stageplek.

  Lees meer
 • Ideeën voor en door bewoners in Noordhove

  (24-01-2020)

  Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Noordhove op 22 januari 2020 konden wijkbewoners ideeën aandragen voor de wijk, hun buurt of straat waar ze dit jaar samen met andere bewoners mee aan de slag kunnen en willen gaan.

  Lees meer
 • Inwoners samen aan de slag in Seghwaert

  (17-01-2020)

  'Wilt u samen met uw buurtgenoten aan de slag met een idee waarmee u in uw buurt of straat de leefbaarheid verbetert, de veiligheid vergroot of waarmee u anderen helpt?'. Deze oproep stond centraal tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in de wijk Seghwaert. 'Bewoners van een wijk weten zelf het beste waar in een buurt of straat behoefte aan is', zegt wijkwethouder Margreet van Driel, 'Ik vind het belangrijk dat inwoners zelf invloed over hun eigen leefomgeving hebben. Daarom willen wij graag horen welke ideeën er zijn en vanuit de gemeente een bijdrage leveren door een stimuleringsbedrag uit te reiken zodat bewoners ook daadwerkelijk aan de slag kunnen met hun plannen'.

  Lees meer
 • Fietsreparatie wordt kinderspel met workshop Ambachtenwerkplaats

  (14-01-2020)

  Elke maandagmiddag en dinsdagochtend staan vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats klaar om Zoetermeerders te leren hun fiets te repareren.

  Lees meer
 • Voorlezer bij de VoorleesExpress Zoetermeer

  (14-01-2020)

  Het is belangrijk dat kinderen worden voorgelezen. Buiten dat het heel gezellig is, leren ze er ook heel veel van. Ze leren veel nieuwe woorden en denken na over verschillende onderwerpen. 

  Lees meer
 • Meedoen als deelnemer of als vrijwilliger van Nederlandse taalles bij Piëzo

  (14-01-2020)

  Op alle locaties van Piëzo worden Nederlandse lessen georganiseerd. De lessen bestaan uit de niveaus beginners, halfgevorderden en gevorderden. In welke groep een nieuwe deelnemer kan beginnen, wordt beoordeeld tijdens het intakegesprek. Bij alle lessen is kinderoppas voor kinderen van 0-4 jaar aanwezig.

  Lees meer
 • Kom het vrijwillige computerteam van Piëzo versterken

  (14-01-2020)

  Stichting Piëzo is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mensen willen helpen met het aanleren van computervaardigheden.

  Lees meer
 • Piëzo zoekt vrijwillige stagebegeleiders

  (07-01-2020)

  Piëzo organiseert samen met MboRijnland Mbo 1 en 2 opleidingen zorg en facilitair voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Lees meer
 • Rekenlessen bij Piëzo

  (06-01-2020)

  Voor wie beter wil leren rekenen zijn er de rekenlessen voor volwassenen bij Piëzo. Rekenen is belangrijk, omdat er elke dag situaties zijn waarbij je snel iets moet uitrekenen. In de supermarkt, thuis of op het werk. Met een docent en vrijwilligers ga je aan de slag om meer inzicht te krijgen in alles wat met rekenen te maken heeft zoals: uitgaven en inkomsten.

  Lees meer
 • Start Piëzo TalentenAcademie voor kinderen in Seghwaert, gekoppeld aan Groen

  (31-12-2019)

  De Piëzo TalentenAcademie gaat vanaf januari uitbreiden naar de wijk Seghwaert. Bij de TalentenAcademie kunnen kinderen - van groep zes van de basisschool t/m de tweede klas middelbare school - hun talent ontdekken en ontwikkelen. Kinderen die buitenspelen in de natuur zijn blijer én gezonder zo blijkt uit onderzoek. Wie heeft deze herinneringen nog? Liggen in het hoge gras, peren plukken bij de boer en bloemenkransen vlechten. Kinderen spelen tegenwoordig veel binnen en groeien in Seghwaert op in een stedelijk gebied.

  Lees meer
 • Gratis strooizout voor inwoners

  (05-12-2019)

  U kunt helpen gladheid te voorkomen door uw stoep te strooien. Bij de afvalinzameling aan de Argonstraat 45 kunt u gratis strooizout afhalen (1 zak per huishouden), zolang de voorraad strekt.

  Lees meer