Dutch Innovation Park

Home > Ondernemers > Dutch Innovation Park

Dutch Innovation Park

kaart met locaties bedrijven

Dutch Innovation Park is dé plek in de Randstad voor de ontwikkeling van toegepaste IT-innovaties. Bedrijven en onderwijsinstellingen werken hier samen, testen prototypes en passen nieuwe technologie toe in concrete producten. De bedrijven en opleidingen richten zich met name op cyber security, e-health, big data en smart mobility. Via het netwerk van bedrijfsleven en onderwijs vinden ideeën partners en ontwikkelen innovaties zich tot waardevolle toepassingen.

Dat dit IT-park in Zoetermeer tot ontwikkeling komt is geen toeval. Zoetermeer is een echte IT-stad. Een kwart van de IT-werkgelegenheid in de regio is te vinden in Zoetermeer. 1 op de 10 banen is een IT-baan!

Blikvangers van het Park zijn de Dutch Innovation Factory, de Dutch Tech Campus en de Big Data Innovatiehub.

Dutch Innovation Factory

Ooit een margarinefabriek, nu een broedplaats voor ondernemerschap en IT-innovatie. Niet eerder werd industrieel erfgoed gebruikt als ontmoetingsplek voor onderwijs, onderzoek én ondernemerschap. De Dutch Innovation Factory bewijst dat het kan en dat het werkt. De Haagse Hogeschool biedt hier verschillende IT-opleidingen aan. Studenten werken er samen met bedrijven en instellingen aan innovaties rond onder meer e-health, big data, 3D en Serious Gaming. In het gebouw zijn ruim 20 verschillende ICT-bedrijven en een startup incubator voor ICT gevestigd. Dutch Innovation Factory biedt ook ruimte voor ontvangsten, conferenties en vergaderingen.

Dutch Tech Campus

Dutch Tech Campus strekt zich uit langs de A12. Hier zijn internationaal opererende technologische bedrijven gevestigd zoals Siemens, Atos, Teleplan, Sivantos en Nokia. Het terrein wordt her ontwikkeld tot een hedendaagse campus met een groene uitstraling en gezamenlijke voorzieningen zoals een á la carte brasserie, espressobar en een centrale receptiefunctie.

Big Data Innovatiehub

Atos, De Haagse Hogeschool, gemeente Zoetermeer, InnovationQuarter en MRDH namen het initiatief voor de Data Innovatiehub. Een regionale onderzoekscentrum voor toegepast big data-onderzoek op het gebied van e-health & care en digitale veiligheid.

Het initiatief groeit nu uit tot een breed consortium van bedrijven, opleidingsinstituten en overheden. Vanuit een open innovatie-gedachte zetten partijen in op kennisontwikkeling gericht op brede maatschappelijke opgaven. MKB-bedrijven, overheden en instellingen binnen en buiten de regio kunnen met vraagstukken bij de Hub terecht. Heeft uw bedrijf of organisatie een onderzoeksvraag op het gebied van cyber security, e-health- en care of mobiliteit? Wilt u een concept testen? Ga naar www.bigdatainnovatiehub.nl.

Centrale ligging

Dutch Innovation Park ligt midden in de Randstad aan de A12 bij Zoetermeer. Op korte afstand omringd door Rotterdam, Delft, Leiden en Den Haag. Met de auto is het uitstekend bereikbaar evenals met het openbaar vervoer. Eind 2018 opent het aan het Park gelegen NS-station Lansingerland-Zoetermeer met busterminals en RandstadRail. Met de 700 gratis parkeerplaatsen biedt dit nieuwe verkeersknooppunt optimale overstapmogelijkheden.

Gebiedsontwikkeling

Met de komst van het nieuwe vervoersknooppunt Lansingerland-Zoetermeer wint Dutch Innovation Park nog meer aan kwaliteit. Partners op het park willen de potenties van het Park nog meer benutten en stellen op dit moment een gebiedsvisie op voor de verdere ontwikkeling van Dutch Innovation Park. De visie is naar verwachting in begin 2018 gereed. Bekijk een animatie van de concept visie.

Bezoekadres

Bleiswijkseweg 37, Zoetermeer

logo Dutch Innovation Park

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl