Nieuws

Home > Ondernemers > Nieuws

Nieuws

 • Bezoek de open Monumentendag op speelboerderij Het Buitenbeest

  (13-09-2019)

  Het weekend van 14 en 15 september zijn de Open Monumentendagen. In heel Nederland kunt u monumentale en bijzondere gebouwen bezichtigen. Wist u dat de oude boerderij op speelboerderij Het Buitenbeest een monument uit 1811 is? Tijdens de 'Open Monumentendag' op zaterdag 14 en zondag 15 september, van 13.00 tot 16.00 uur, komt u er alles over te weten!

  Lees meer
 • Burgemeester Aptroot zet Zoetermeerse redders in het zonnetje

  (13-09-2019)

  Burgemeester Aptroot zette donderdag 12 september de heer en mevrouw Spiering uit Zoetermeer in het zonnetje. Op zondag 4 augustus 2019 redden zij een man uit het water aan de Veenweg in Leidschenveen.

  Lees meer
 • Schietpartij horecagelegenheid Van der Hagenstraat

  (13-09-2019)

  In de nacht van 13 september heeft er een schietincident plaatsgevonden bij horecagelegenheid Club Magnum aan de Van der Hagenstraat. Niemand raakte daarbij gewond. Burgemeester Aptroot liet zich 's nachts ter plekke op de hoogte brengen van het incident en noemt het volstrekt onacceptabel. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart.

  Lees meer
 • Gezamenlijke controleactie RandstadRail

  (13-09-2019)

  Op donderdag 12 september hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. 6439 passagiers werden gecontroleerd en 114 begingen een overtreding, waarvan 105 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 1,63%.

  Lees meer
 • Meer maatwerk in nieuw bomenbeleid

  (11-09-2019)

  Komende jaren blijft de gemeente inzetten op het groene karakter van de stad en wil dit waar mogelijk versterken. Dat blijkt uit het conceptvoorstel nieuwe bomenbeleid van de gemeente dat het college wil voorleggen aan inwoners. Op dinsdag 1 oktober houdt de gemeente een samenspraakbijeenkomst in De Sniep (Broekwegschouw 209, Zoetermeer).

  Lees meer
 • Gemeente investeert in Dutch Innovation Park

  (11-09-2019)

  Het college presenteert een uitvoeringsagenda voor het Dutch Innovation Park. Hierin staan concrete acties om de ontwikkeling van het Dutch Innovation Park de komende jaren verder vorm te geven.

  Lees meer
 • Iets verloren of gevonden?

  (10-09-2019)

  Verloren en gevonden voorwerpen kunt u melden op de website www.verlorenofgevonden.nl. Niet alle voorwerpen kunt u hier plaatsen of vinden.

  Lees meer
 • Geen sociale media op de fiets en in de auto

  (10-09-2019)

  Veilig fietsen en autorijden, zonder afleiding van de smartphone. Dat is de boodschap van de campagne 'Zoetermeer rijdt MONO' die op 9 september van start ging. Wethouder Marc Rosier deed de aftrap op het Oranje Nassau College (Clauslaan).

  Lees meer
 • Zorg op maat en geschikte woonruimte voor inwoners met een zorgbehoefte

  (07-09-2019)

  Het wordt gemakkelijker voor inwoners met een zorg- en/of begeleidingsbehoefte om geschikte woonruimte te vinden en passende zorg te ontvangen. Mensen die nog niet geheel zelfstandig wonen worden onder voorwaarden bemiddeld naar een woning en ondersteund bij het zelfstandig wonen.

  Lees meer
 • Lectoraat Data Science in Zoetermeer

  (07-09-2019)

  Wethouder Iedema (Onderwijs) ondertekende vrijdag 6 september een samenwerkingsovereenkomst met De Haagse Hogeschool waarin afspraken zijn vastgelegd over de komst van het lectoraat Data Science.

  Lees meer
 • MAVO Zoetermeer officieel geopend

  (07-09-2019)

  Burgemeester Aptroot en wethouder Iedema (Onderwijs) openden vrijdag 6 september de nieuwe MAVO Zoetermeer. Als enige in Zoetermeer biedt de school uitsluitend onderwijs aan voor leerlingen met een MAVO- of vmboTL-advies.

  Lees meer
 • Start nieuwe studie Innovative Development op de Dutch Innovation Factory

  (04-09-2019)

  Ruim honderd eerstejaars HBO ICT-studenten van de Haagse Hogeschool verzamelden zich woensdag in het Zoetermeerse Stadhuis. Veelal gekleed in de kenmerkende kleur geel van de Dutch Innovation Factory. Ze werden hartelijk ontvangen door burgemeester Aptroot en wethouder Iedema (Onderwijs).

  Lees meer
 • Veilig naar school in de eerste schoolweek

  (02-09-2019)

  Op 2 september beginnen de scholen weer. Het is meteen een stuk drukker op straat. Sommige kinderen gaan voor het eerst zelf naar school, of moeten nog wennen aan de route. Let daarom goed op deze kwetsbare groep als u aan het verkeer deelneemt. Daarnaast worden ouders tijdens de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek opgeroepen om lopend of met de fiets naar school te gaan.

  Lees meer
 • No Show Actie van Start

  (02-09-2019)

  Leerplichtambtenaren en verzuimmedewerkers van MBO Rijnland bezoeken de eerste week van september schoolklassen om vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen. Zij checken of studenten die zich hebben ingeschreven ook daadwerkelijk zijn gestart met hun vervolgopleiding. Deze No Show Actie wordt sinds 2014 jaarlijks uitgevoerd. Wethouder Iedema (Onderwijs) bezocht maandag 2 september ook een klas.

  Lees meer
 • Kennisuitwisseling over digitale veiligheid op de Dutch Innovation Factory

  (30-08-2019)

  Een groep van 60 deelnemers van de International Cyber Security Summer School (ICSSS) uit diverse landen is vrijdag 30 augustus verwelkomd door wethouder Iedema (Onderwijs en Economie) in de Dutch Innovation Factory.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Europaweg

  (15-08-2019)

  Vanaf 19 augustus 2019 (week 34 tot en met 37) wordt op de noordelijke en zuidelijke rijbaan van de Europaweg het asfalt vervangen. De werkzaamheden worden in de avond en nacht uitgevoerd. Overdag is de weg opengesteld voor verkeer.

  Lees meer
 • Zo ga je ploggen: joggend afval rapen

  (12-08-2019)

  Tijdens het (hard)lopen afval oprapen, dat is 'plogging'. Een trend uit Zweden die nu ook in Nederland veel volgers krijgt. Ploggers over de hele wereld, ook in Nederland, rapen zwerfafval op en posten vaak trots foto's van de volle zakken op social media (met #plogging of #plogga). Het geeft extra dynamiek aan uw rondje hardlopen of wandelen en tegelijkertijd maakt u een stukje aarde schoner.

  Lees meer
 • Zet de stap naar een fitter leven!

  (01-08-2019)

  Bent u 55+ en wilt u na de zomervakantie dé stap maken naar een fitter leven? Dan is de gratis Fittest op vrijdag 27 september iets voor u! In drie stappen krijgt u antwoord op vragen zoals uw bloeddruk, uithoudingsvermogen, reactievermogen, welke sport bij u past en wat er te doen is bij u in de buurt.

  Lees meer
 • Nieuwe boot team Handhaving te water

  (01-08-2019)

  Team Handhaving heeft een nieuwe boot in gebruik voor het handhaven van het vaarbeleid. Burgemeester Aptroot liet de boot te water vanaf de trailerhelling aan Het Lange Land bij het Noord Aa.

  Lees meer
 • Nieuw bomenbeleid in samenspraak

  (18-07-2019)

  Het college heeft dinsdag 16 juli de conceptversie van het nieuwe bomenbeleid vrijgegeven voor samenspraak met bewoners. Dat betekent bewoners in het najaar kunnen aangeven wat zij van het bomenbeleid vinden. De datum voor de bijeenkomst staat nog niet vast; inwoners worden na de zomervakantie verder geïnformeerd via een persoonlijke uitnodiging en de informatie wordt op deze website opgenomen.

  Lees meer
 • De volgende stap voor Ontsluitingsweg Nutricia

  (17-07-2019)

  Al langere tijd is het aanleggen van een veilige ontsluiting voor vrachtverkeer van Nutricia een prioriteit voor het college van Zoetermeer. Wethouder Marc Rosier (verkeer): 'Het college heeft door een wijziging in het bestemmingsplan de volgende stap genomen voor de nieuwe ontsluitingsweg Nutricia.'

  Lees meer
 • Vuurwerkvrije zones tijdens jaarwisseling

  (15-07-2019)

  Het duurt nog even, maar voor u het weet, is het zover: Knallend vuurwerk met oud en nieuw. Het college van burgemeester en wethouders wijst voor de komende jaarwisseling extra vuurwerkvrije zones in de stad aan. Inwoners kunnen tot en met 15 september via doemee.zoetermeer.nl een voorstel doen voor een locatie. Vorig jaar ging het nog om een aantal natuurgebieden, dit jaar kunt u een locatie in uw buurt voorstellen.

  Lees meer
 • Gemeente Zoetermeer aan de zonnepanelen

  (15-07-2019)

  423 zonnepanelen krijgen binnenkort een plek op twee gemeentelijke sportaccommodaties in Zoetermeer. De panelen zullen in totaal 137 kWp opwekken; vergelijkbaar met het verbruik van 40 huishoudens. Als het aan de gemeente ligt, is dit nog maar het begin.

  Lees meer
 • Palenstein middelpunt duurzame belangstelling

  (15-07-2019)

  Wat hebben de raadsleden van Zoetermeer, het CBS, de VNG en het ROC Nijmegen met elkaar gemeen? Ze lieten zich allemaal inspireren door Palenstein.

  Lees meer
 • Groen over de gemeentegrens: regionale samenwerking zorgt voor resultaat

  (15-07-2019)

  Natuur heeft geen boodschap aan gemeentegrenzen. En wie een mooie wandeling of fietstocht maakt, laat zich daar liever ook niet door stoppen. Daarom neemt Zoetermeer sinds 2016 deel aan de ‘landschapstafel Duin Horst Weide’ voor regionale groenprojecten. Tussentijdse conclusie na drie jaar samenwerken: er is veel om trots op te zijn.

  Lees meer
 • Urban future global conference in Oslo

  (15-07-2019)

  Op uitnodiging van de organisatie bezochten wethouder Jakobien Groeneveld en Peter Verheggen (programmamanager Duurzaam & Groen) namens de gemeente Zoetermeer de Urban future global conference in Oslo. Een mooie kans om het duurzame netwerk uit te breiden en nieuwe inzichten op te doen op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling.

  Lees meer
 • Plaquette ter ere van 100 jaar kiesrecht in Zoetermeer

  (15-07-2019)

  Ter ere van 100 jaar kiesrecht is er een plaquette geplaatst bij de Zoetermeerse raadzaal. Burgemeester Aptroot en gemeenteraadslid Véronique Frinking onthulden de plaquette op maandagavond 15 juli 2019 voorafgaand aan de raadsvergadering.

  Lees meer
 • Werkzaamheden gestart voor fleurig 'rondje Meerpolder'

  (15-07-2019)

  Een langgekoesterde wens van natuurminnend Zoetermeer gaat in vervulling: binnenkort is het mogelijk om op de fiets te stappen voor een ‘rondje Meerpolder’. En dat is niet alleen voor fietsliefhebbers goed nieuws.

  Lees meer
 • Zoetermeerse Hans Huizer ontvangt Koninklijke onderscheiding

  (12-07-2019)

  De heer Hans Huizer uit Zoetermeer ontving op donderdag 11 juli 2019 een Koninklijke onderscheiding uit handen van minister Van Engelshoven. De heer Huizer werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn belangrijke bijdrage aan het onderwijs en de ontwikkelingen van kinderen en jongeren uit achterstandswijken.

  Lees meer
 • Start bouw Gymworld aan de Amerikaweg

  (11-07-2019)

  Het bouwbord is onthuld en de eerste vijf houten paaltjes zijn symbolisch in de grond geslagen. De bouw van Gymworld is officieel begonnen! In dit nieuwe iconische gebouw gaan volgend jaar rond de 4000 Zoetermeerse gymnasten sporten.

  Lees meer
 • Doe mee met het scheiden van GFT

  (09-07-2019)

  GFT-afval staat voor groente-, fruit- en tuinafval, zoals bijvoorbeeld schillen en resten van groenten, fruit, aardappelen en andere etensrestjes of onkruid, bladeren en takken. Door uw afval te scheiden, kan het gerecycled worden en werkt u mee aan een beter milieu. Van uw GFT-afval wordt onder andere compost gemaakt en compost is een goede bodemverbeteraar van de grond.

  Lees meer
 • Verbetering dijk Voorweg/Vlamingstraat

  (09-07-2019)

  De komende periode verbetert het Hoogheemraadschap van Rijnland de dijk langs de Voorweg/Vlamingstraat in Zoetermeer. De dijken moeten veilig zijn, zodat u ook in de toekomst droge voeten houdt. In Zuid-Holland hebben we te maken met bodemdaling. De dijk aan de Voorweg is onderzocht en moet over de gehele linie verhoogd worden. Meer informatie vindt u op de website van het hoogheemraadschap: Voorweg/Wilsveen in Zoetermeer.

 • Gemeente Zoetermeer feliciteert de winnaars van het Sportgala 2018

  (05-07-2019)

  Zoetermeer, 5 juli 2019. Vanavond zijn de sportprijzen van 2018, tijdens de opening van het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer op de Markt, bekend gemaakt door wethouder Ingeborg ter Laak.

  Lees meer
 • Bouw nieuw Van der Valk Hotel grote stap dichterbij

  (04-07-2019)

  Zoetermeer, woensdag 3 juli. Vandaag ondertekenden burgemeester Aptroot en wethouder Van Driel van grondzaken en de heren M. van der Valk en L. van der Valk de overeenkomst voor de verkoop van de grond aan de Zilverstraat in Zoetermeer.

  Lees meer
 • SLW handelt niet in belang van inwoners Zoetermeer

  (03-07-2019)

  Zoetermeer, 2 juli 2019. Gisteren diende het kort geding dat de gemeente Zoetermeer tegen Sweet Lake Wellness (SLW) aanspande. De gemeente Zoetermeer wil dat SLW zich aan de erfpachtovereenkomst houdt die beiden in 2013 aangingen om het zwembad jaarlijks in de zomerperiode gedurende acht weken open te stellen voor recreatiezwemmen. De rechter zei dat het openstellen van het Keerpunt deze zomer niet meer realistisch is omdat het zwembad verwaarloosd is.

  Lees meer
 • Uitbreiding vuurwerkvrije zones tijdens jaarwisseling

  (03-07-2019)

  Het duurt nog even, maar voor je het weet is het zover: knallend vuurwerk met oud en nieuw. Het college van burgemeester en wethouders wijst voor de komende jaarwisseling extra vuurwerkvrije zones in de stad aan. Van 15 juli tot en met 15 september kunnen inwoners via doemee.zoetermeer.nl een voorstel doen voor een locatie. Vorig jaar ging het nog om een aantal natuurgebieden, dit jaar kunnen inwoners locaties in hun buurt voorstellen.

  Lees meer
 • Ondernemers en overheid helpen werkzoekenden met Doe Agenda

  (28-06-2019)

  Vrijdag 28 juni ondertekenden Margreet van Driel, wethouder Werk en Inkomen en voorzitter van de arbeidsmarktregio Zuid Holland Centraal en Corina Holla, voorzitter VNO NCW Den Haag, de Doe Agenda 'Perspectief op Werk' Zuid Holland Centraal. Doel van de Doe-Agenda is zoveel mogelijk werkzoekenden in onze regio werkfit te maken om 170 werkfitte kandidaten aan passend werk te helpen. Het Rijk heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld voor 2019 en 2020. Met de Doe agenda heeft de regio Zuid Holland Centraal voor 2019 1 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering hiervan.

  Lees meer
 • Wethouders zetten zich in voor sporten met een beperking

  (28-06-2019)

  Op 22 juni tekenden negen wethouders uit regio Haaglanden de intentieovereenkomst 'Inclusief - Sport & Bewegen Haaglanden'. Hiermee bevestigen zij dat gemeenten binnen de regio nauwer gaan samenwerken om mensen met een fysieke of verstandelijke beperking optimaal te ondersteunen bij het sporten en bewegen. Zo zullen de gemeenten het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking binnen de regio beter op elkaar afstemmen.

  Lees meer
 • Eerste exemplaar boek over Zoetermeerse Geschiedenis overhandigd aan burgemeester Aptroot

  (28-06-2019)

  Vrijdag 28 juni ontving burgemeester Aptroot het eerste exemplaar van het boek 'Kleine Zoetermeerse Geschiedenissen'. Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer heeft het boek gemaakt omdat er veel vraag is naar verhalen van de geschiedenis van Zoetermeer.

  Lees meer
 • Nieuwe parkeerautomaten in Zoetermeer

  (27-06-2019)

  Alle 63 parkeerticketautomaten die op straat in Zoetermeer worden in juli en augustus vervangen door 50 nieuwe automaten. Vanaf 20 juli kunt u niet meer met muntgeld betalen bij deze automaten.

  Lees meer
 • Burgemeester reikt Zoetermeerse gemeentepenning uit

  (26-06-2019)

  Op dinsdag 25 juni 2019 ontving de heer B.I. van Vliet uit handen van de burgemeester van Zoetermeer de gemeentepenning. De heer van Vliet kreeg de penning voor zijn jarenlange verdienstelijke inzet voor de stad Zoetermeer en haar inwoners.

  Lees meer
 • Start van campagne 'Regel je shit'

  (20-06-2019)

  Vanmorgen gaf wethouder Margreet van Driel op het MBO Rijnland het startsein voor de campagne ‘Regel je shit’, bedoeld voor jongeren die 18 worden. De wethouder overhandigde een cadeaubon aan de student die de meeste antwoorden wist op de vraag: “Wat moet je allemaal regelen voordat je 18 wordt?”.

  Lees meer
 • Nieuw zwembad in Van Tuyllpark stap dichterbij

  (18-06-2019)

  De bouw van een nieuw zwembad is een stap dichterbij nu het college aan de raad voorstelt om dit te bouwen op het lege terrein direct naast SilverDome. Inmiddels is duidelijk welke wensen de verschillende gebruikers hebben. Ook realiseert het college hiermee de verkiezingsbelofte van alle politieke partijen in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Resultaten onderzoek cliëntervaring Wmo over 2018

  (04-06-2019)

  Jaarlijks wordt een cliëntervaringsonderzoek uitgevoerd onder inwoners die via de Wmo gebruik maken van bijvoorbeeld een rolstoel, woningaanpassingen of huishoudelijke hulp. Inmiddels zijn de resultaten van het onderzoek van dit jaar bekend.

  Lees meer
 • Nieuwe code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR) met een jaar verlengd

  (04-06-2019)

  Begin mei hebben alle rolstoelgebruikers in Zoetermeer van de gemeente een brief ontvangen over de nieuwe landelijke code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR).

  Lees meer
 • Perspectiefnota: vernieuwen, investeren en bezuinigen

  (22-05-2019)

  Vandaag - woensdag 22 mei - biedt het college de Perspectiefnota 2020 aan de gemeenteraad aan. In deze Perspectiefnota is een pakket aan maatregelen opgenomen dat zal leiden tot een Programmabegroting 2020-2023. Het voorstel aan de gemeenteraad bestaat uit maatregelen in de vorm van vernieuwingen, investeringen en bezuinigingen.

  Lees meer
 • Van garage tot Living Lab

  (25-04-2019)

  De oude Tango Garage in Palenstein wordt verbouwd tot Living Lab Palenstein Aardgasvrij: een vernieuwende leeromgeving rondom de energietransitie waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen. Studenten en scholieren kunnen hier in de praktijk aan de slag tijdens de bouw van de aardgasvrije wijk Palenstein.

  Lees meer
 • Nieuwe recratiekaart regiopark Buytenhout

  (18-04-2019)

  Heeft u regiopark Buytenhout al ontdekt? In dit natuurgebied valt van alles te beleven. Neem een kijkje bij een imker, bezoek de waterspeelplaats of maak een fietstocht en meer! Daarom is er een nieuwe recreatiekaart gemaakt, waarop u alle activiteiten in de omgeving kunt vinden. Haal de kaart gratis op bij het Stadhuis-Forum (Plein Vrije tijd) en de speel- en stadsboerderijen of download deze.

  Lees meer
 • Stadshart krijgt sfeervolle bestrating

  (01-03-2019)

  Nu de winkelpanden in het Stadshart zijn gemoderniseerd, neemt de gemeente het openbaar gebied grondig onder handen. De rode bakstenen in de hoofdstraat en de zijstraten van het winkelgebied worden voorzien van nieuwe stenen in een sfeervol en gemêleerd kleurpatroon. Ook komen hier sierroosters op de goten. Samen met de modernisering van de winkelpanden ontstaat er zo een plezierig winkelgebied voor voetgangers. De bakstenen uit de winkelstraten worden hergebruikt om kapotte stenen aan de rand van het Stadshart te vervangen.

  Lees meer
 • Gemeente bouwt Gymworld aan de Amerikaweg

  (04-02-2019)

  De gemeente bouwt op een groene en goed bereikbare locatie aan de Amerikaweg de nieuwe eyecatcher: Gymworld Zoetermeer. Remmers Bouwgroep start deze zomer met de bouw van deze moderne en aantrekkelijke turn- en gymaccommodatie voor Zoetermeerse gymnasten.

  Lees meer
 • Gemeenten Middengebied zetten vol in op hoogwaardig openbaar vervoer

  (14-01-2019)

  De alliantie Middengebied, de gemeenten Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, gaat zich gezamenlijk inzetten om hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in het gebied te realiseren. Dit HOV zien zij als de basis voor de ontwikkeling van een samenhangend en gebalanceerd gebiedsprogramma waarin wonen economie, energietransitie/klimaatadaptatie, natuur en recreatie samen komen. Deze gezamenlijke ambitie heeft de alliantie vastgelegd in een Mission Paper en op 14 januari aangeboden aan de Commissaris van de Koning.

  Lees meer
 • Bijdrage voor betere waterkwaliteit

  (04-01-2019)

  Het Hoogheemraadschap van Delfland stelt in 2019 geld beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan verbetering van de lokale waterkwaliteit. Zowel particulieren, agrariërs, natuurbeheerorganisaties als gemeenten met een goede maatregel komen hiervoor in aanmerking.

  Lees meer
 • 6,6 miljoen euro voor aardgasvrij Palenstein

  (28-09-2018)

  De gemeente Zoetermeer heeft een subsidie toegekend gekregen als bijdrage in het aardgasvrij maken van een woonwijk. Het gaat om ruim € 6,6 miljoen in het kader van de regeling Proeftuin Aardgasvrije Wijken. Met deze bijdrage wordt een alternatief voor aardgas voor de hoogbouw in Palenstein mogelijk gemaakt.

  Lees meer
 • Detailhandelsbeleid 2019-2023

  (23-05-2018)

  Winkels, supermarkten en tuincentra zijn onmisbaar voor Zoetermeer. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, gaat de gemeente in 2018 het beleid voor het winkelaanbod (detailhandel) vernieuwen.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer

Ter Zake Het Ondernemershuis

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
telefoon: 14 079
e-mail: info@tzho.nl
website: www.tzho.nl