Nieuwe natuurspeelplek op speelboerderij De Weidemolen

Home > Oosterheem > Projecten in Oosterheem > Speelplekken > Nieuwe natuurspeelplek op speelboerderij De Weidemolen

Nieuwe natuurspeelplek op speelboerderij De Weidemolen

Op De Weidemolen komt een nieuwe natuurspeelplek voor kinderen vanaf 6 jaar waar ook mindervalide kinderen kunnen meespelen. Speelruimte ontwerper Suzanne van Ginneken is gevraagd om in overleg met de buurt(kinderen) de nieuwe natuurspeelplek te ontwerpen.

Samen nadenken over de nieuwe speelplek

Op 12 oktober kon op De Weidemolen worden meegedacht over de nieuwe natuurspeelplek. Tussen 15.00 en 17.00 uur kwamen kinderen met hun ouders knutselen, plakken en tekenen om aan te geven wat ze in de nieuwe speelplek willen doen en beleven. Spelen met zand en lekker vies worden in de modder waren favoriet. Ook klimmen, klauteren, verstoppen, ronddraaien en slingeren werden vaak genoemd. Er was ook een gezin aanwezig met een mindervalide zoon die tips meegaven voor de toegankelijkheid uit naam van de Speeltuinbende. Suzanne gebruikt alle verhalen en wensen als input om een schetsontwerp te maken.

Sfeerfoto bijeenkomst 12 oktober 2019 over nieuwe speelplek De Weidemolen - 1  Sfeerfoto bijeenkomst 12 oktober 2019 over nieuwe speelplek De Weidemolen - 2

Sfeerfoto bijeenkomst 12 oktober 2019 over nieuwe speelplek De Weidemolen - 3  Sfeerfoto bijeenkomst 12 oktober 2019 over nieuwe speelplek De Weidemolen - 4

Vervolg

Schetsontwerp bespreken

Het schetsontwerp is 11 december 2019 met de klankbordgroep van bewoners uit de buurt besproken op haalbaarheid en wenselijkheid. De klankbordgroep bestaat uit bewoners die zich aangemeld hadden vanuit de bijeenkomst over de Martin Luther Kinglaan en die zich op 12 oktober hebben aangemeld voor de klankbordgroep. Van deze bijeenkomst is een sfeerverslag gemaakt.

Ontwerp laten zien aan de buurt

Na bespreking van het schetsontwerp met de gemeente en de klankbordgroep, wordt begin 2020 de buurt opnieuw uitgenodigd om het ontwerp voor de nieuwe natuurspeelplek te komen bekijken en er vragen over te stellen.

Het ontwerp voorbereiden om te kunnen gaan uitvoeren

Wanneer het ontwerp aan de buurt is gepresenteerd, kan het zijn dat er nog kleine aanpassingen nodig zijn. Daarna wordt begonnen met het vertalen van het ontwerp naar het kunnen realiseren van de nieuwe natuurspeelplek! Als alles mee zit, kan er in de zomer van 2020 op De Weidemolen op de nieuwe natuurspeelplek worden gespeeld!

Aanleiding voor deze nieuwe speelplek

In de wijk Oosterheem bestaat de wens om een groene speelplek te realiseren voor kinderen vanaf 6 jaar waar ook mindervalide kinderen kunnen meespelen. Op de Weidemolen bleek hier een geschikte locatie voor te zijn. De nieuwe groene speelplek komt onder andere tot stand door een donatie van Fonds 1818. Het braakliggende terrein aan de Martin Luther Kinglaan zal in de toekomst worden bebouwd. De pizzaoven die hier staat, wordt naar De Weidemolen verplaatst.

Enjoy Life

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op donderdag gesloten.

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kalender

19 feb: Spreekuur wijkagenten

11 mrt: Bijeenkomst wijkverkeerswerkgroep Oosterheem

18 mrt: Cursus omgaan met geld, ochtend (aanmelden)

2 juni: Cursus omgaan met geld, avond (aanmelden)

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert