Nieuwe natuurspeelplek op speelboerderij De Weidemolen

Home > Oosterheem > Projecten in Oosterheem > Speelplekken > Nieuwe natuurspeelplek op speelboerderij De Weidemolen

Nieuwe natuurspeelplek op speelboerderij De Weidemolen

Op De Weidemolen komt een nieuwe natuurspeelplek voor kinderen vanaf 6 jaar waar ook mindervalide kinderen kunnen meespelen. Speelruimte ontwerper Suzanne van Ginneken is gevraagd om in overleg met de buurt(kinderen) de nieuwe natuurspeelplek te ontwerpen.

Definitief ontwerp voor natuurspeelplek Weidemolen

Het definitieve ontwerp voor de nieuwe natuurspeelplek op de Weidemolen is klaar. Mede dankzij diverse kinderen en bewoners uit de buurt, die hun wensen en ideeën hebben ingebracht. U kunt hier het ontwerp bekijken. Het ontwerp is ook te zien bij De Weidemolen.

Optie voor extra speelelementen

Voor de nieuwe natuurspeelplek zijn extra speelelementen mogelijk om de plek nog gevarieerder te maken. Een aantal bewoners uit de klankbordgroep onderzoekt of er extra financiële middelen te vinden zijn voor de extra speelelementen.

Optie voor extra speelelementen: 2e hellingbaan vanaf de boomhut met spannende bochten; een modderkeuken onder de boomhut; klimtouwen aan de boomhut en een moddervarken in het modderbad.

Sfeerfoto bijeenkomst 12 oktober 2019 over nieuwe speelplek De Weidemolen - 1  Sfeerfoto bijeenkomst 12 oktober 2019 over nieuwe speelplek De Weidemolen - 2

Sfeerfoto bijeenkomst 12 oktober 2019 over nieuwe speelplek De Weidemolen - 3  Sfeerfoto bijeenkomst 12 oktober 2019 over nieuwe speelplek De Weidemolen - 4

Schetsontwerp bespreken

Het schetsontwerp is 11 december 2019 met de klankbordgroep van bewoners uit de buurt besproken op haalbaarheid en wenselijkheid. De klankbordgroep bestaat uit bewoners die zich aangemeld hadden vanuit de bijeenkomst over de Martin Luther Kinglaan en die zich op 12 oktober hebben aangemeld voor de klankbordgroep. Van deze bijeenkomst is een sfeerverslag gemaakt.

Samen de nieuwe natuurspeelplek bouwen

Begin maart 2020 start de aannemer met de voorbereidingen voor het realiseren van de nieuwe speelplek op De Weidemolen. De aannemer gaat samen met vrijwilligers van De Weidemolen de nieuwe speelplek bouwen. Vindt u het leuk om ook te komen helpen bouwen? Via projectenstadsbeheer@zoetermeer.nl kunt u dit aangeven en nemen wij contact met u op. Als alles mee zit, is de nieuwe natuurspeelplek op tijd klaar, zodat er in de zomervakantie kan worden gespeeld.

Aanleiding voor deze nieuwe speelplek

In de wijk Oosterheem bestaat de wens om een groene speelplek te realiseren voor kinderen vanaf 6 jaar waar ook mindervalide kinderen kunnen meespelen. Op de Weidemolen bleek hier een geschikte locatie voor te zijn. De nieuwe groene speelplek komt onder andere tot stand door een donatie van Fonds 1818. Het braakliggende terrein aan de Martin Luther Kinglaan zal in de toekomst worden bebouwd.

Het kunstwerk Maquettetafel met Stookhuis van de kunstenaar Alphons ter Avest, wordt naar De Weidemolen verplaatst. Er wordt onderzocht of het pannaveld op een andere plek in de buurt kan worden geplaatst.

Enjoy Life

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op donderdag gesloten.

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert