Nieuws Rokkeveen

Home > Rokkeveen > Nieuws Rokkeveen

Nieuws Rokkeveen

RSS

Het laatste nieuws uit de wijk op deze pagina wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersorganisaties en de partners van het wijkteam zoals wijkagenten, woningcorporaties en welzijnsinstellingen.

 • Vrijwilliger voor taalles aan ouders basisschool

  (06-07-2020)

  Piëzo is voor uitbreiding van de Nederlandse taallessen op basisscholen op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Deze vrijwilligers geven Nederlandse taalles aan een groepje ouders van leerlingen van de basisschool. Nadat de kinderen naar de klas zijn gebracht, gaan de ouders zelf ‘de schoolbanken in’ om hun Nederlands te verbeteren.

  Lees meer
 • Kom naar het vakantiefeestje in de buurt

  (01-07-2020)

  Na de zorgen van de afgelopen tijd en met de vakantieperiode in zicht is het tijd voor een feestje.

  Ouderen zijn van harte welkom om naar een van de feestjes in de wijk te komen. U vindt er een echte vakantiesfeer met muziek, dans en verschillende activiteiten waar u aan mee kunt doen. Ook kunt u gewoon een praatje maken en vakantieverhalen uitwisselen onder het genot van zomerse hapjes en drankjes.

  Lees meer
 • Lief & Leedstraten Zoetermeer

  (19-06-2020)

  Bosje bloemen, chocola of toch een flesje wijn voor de buren? Met Lief&Leed Zoetermeer krijgt u een klein budget om het contact met de buren nog sterker te maken in de straat. Zo kan je als buur altijd wat lekkers of iets vrolijks langsbrengen bij de buren, bij leuke of minder leuke gebeurtenissen.

  Lees meer
 • Piëzo zoekt vrijwilligers met hart voor ouderen

  (17-06-2020)

  Stichting Piëzo is op zoek naar vrijwilligers die hart hebben voor ouderen. Vindt u het leuk om samen met ouderen leuke activiteiten te bedenken en te doen? Op verschillende Piëzo-locaties zijn ouderen bezig met activiteiten gericht op APK, aandacht, plezier en kennis. Er is ruimte voor nieuwe vrijwilligers.

  Lees meer
 • Activiteiten PiëzoSteunpunt Rokkeveen weer gestart

  (17-06-2020)

  In PiëzoSteunpunt Rokkeveen, gevestigd in de wijkbibliotheek, zijn de activiteiten weer gestart. Er worden Nederlandse taallessen gegeven voor zowel beginners als gevorderden. Ook zijn er lessen Engels en Spaans. Enthousiaste groepen mensen komen hiervoor weer wekelijks bij elkaar. Naast deze lessen is de Wijkcarrousel, een gezamenlijk initiatief van de Bibliotheek en Piëzo, waar kennis en favoriete gespreksonderwerpen met anderen worden gedeeld.

  Lees meer
 • Buurtbemiddeling zoekt vrijwilligers

  (15-06-2020)

  Als vrijwilliger wordt u ingezet bij burenoverlast en burenruzies. De overlast kan gaan over harde muziek, blaffende honden, overhangende takken, ruzies over grond en erfafscheiding, overlast van kinderen, pesterijen, stank en rommel. U gaat altijd samen met een collega buurtbemiddelaar op pad. Bent u geïnteresseerd in communicatie en gaat u conflicten niet uit de weg? Dan is dit uw kans om als vrijwillig buurtbemiddelaar aan de slag te gaan.

  Lees meer
 • Toch een Landelijke Opschoondag in 2020!

  (08-05-2020)
  Vergroot afbeelding: logo Landelijke Opschoondag

  Al 18 jaar lang valt de Landelijke Opschoondag, een initiatief van Supporter van Schoon, op de 3e zaterdag van maart. Door de maatregelen tegen het coronavirus is de opschoondag dit jaar niet doorgegaan. Veel Zoetermeerder hadden zich via supporter van Schoon of via het project Schoon is gewoon aangemeld om ook dit jaar weer de handen uit de mouwen te steken. De betrokkenheid voor een schone omgeving is groot in Zoetermeer. Voor iedereen die weer in actie wil komen voor een zwerfafvalvrije buurt of straat is er goed nieuws. De Landelijke opschoondag is verplaatst naar 19 september en valt samen met World Cleanup Day.

  Lees meer
 • Piëzo zet Whatsapp in voor studiebegeleiding op afstand

  (26-03-2020)

  Hoe gaat het geven van thuisonderwijs, nu de kinderen thuiszitten? Met vallen en opstaan hebben ouders de rol op zich genomen van onderwijzer. Soms lukt dat, maar soms ook minder goed. Stichting Piëzo heeft Studiebegeleiding op afstand opgericht in Zoetermeer, om leerachterstand bij deze kinderen te voorkomen.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer
 • Vrijwilligers gezocht voor onderhoud Rosarium

  (04-03-2020)

  Het Rosarium is ontstaan door de komst van de Floriade begin jaren 90. Nu vele jaren verder kost het onderhoud veel geld. Vanwege bezuinigingen heeft de gemeente besloten te stoppen met het onderhoud. Omdat het zonde zou zijn als het Rosarium verdwijnt, zoeken wij vrijwilligers die het onderhoud over willen nemen. De wijkaannemer gaat de vrijwilligers hierbij helpen en ondersteunen.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert