Watertaps

Home > Vrije tijd > Watertaps

Watertaps

Zoetermeer vindt een duurzame, gezonde leefomgeving belangrijk. Speelplekken en groene gebieden bevorderen het welzijn en de vitaliteit van inwoners en bezoekers. Duizenden mensen zijn regelmatig buiten actief. Of het nu gaat om sporten in clubverband, wandelen, fietsen of lekker buiten spelen.

Als je actief bezig bent is het belangrijk om voldoende water te drinken. Als je op steeds meer plekken je flesje met water kunt vullen is dat ook nog gezonder en helemaal cool! De gemeente zorgt samen met waterbedrijf Dunea voor steeds meer watertaps in de stad. Een watertap draagt bij aan een gezondere leefstijl. Daarnaast zorgen de taps voor minder afval. De nieuwste watertap is in maart geplaatst bij de Driesprong Skatebaan, (Paltelaan, naast het Vernèdepark).

De gemeente wil dit jaar meer watertaps plaatsen op grotere speelplekken en in groene gebieden. Waterbedrijf Dunea plaatst deze tapkranen, zorgt 10 jaar lang voor het onderhoud en rekent geen kosten voor het geleverde drinkwater.

De gebieden die dit jaar in aanmerking komen zijn:

  • Benthuizerplas (recreatiegebied)
  • Heemkanaal (recreatiegebied)
  • Westerpark (recreatiegebied)
  • Van Tuyllpark (recreatiegebied)
  • Wilhelminapark (recreatiegebied)

Inwoners konden tot 1 juni 2017 aangeven welk gebied in de eerste plaats hun voorkeur heeft. U vindt de uitslag van deze peiling op doemee.zoetermeer.nl.

Wilt u weten waar in Zoetermeer nog meer Dunea tapkranen zijn te vinden? Op www.dunea.nl staat een kaart en leest u er meer over.

Onthulling watertap bij skatebaan in Vernèdepark

Foto: Zoetermeer Actief